Kiderült, mennyi a ponthatár az érdi középiskolákban

Február 23-án kezdődik a középiskolai felvételik szóbelije és tart csaknem három héten át, néhány intézmény azonban, köztük az érdi VMG és a Gárdonyi is már közölte, hány ponttól szóbelizhet valaki.

A szóbeliztetés a népszerű középiskolák egy részének szokása, a cél vele az, hogy a legjobb tanulmányi és felvételi eredményű diákokkal kezdhessék az új tanévet.

Számos középiskola csak a következő napokban hozza nyilvánosságra, a jelentkezőknek hány pontot kellett elérniük ahhoz, hogy részt vehessenek a szóbelin. Néhány gimnázium azonban már döntött. Az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumba az emelt óraszámú angol és német tagozatra jelentkező diákok közül például azokat hívják be az elbeszélgetésre, akik legalább 80 pontot gyűjtöttek általános iskolai jegyeikkel és a központi írásbeli eredményével. A sportosztályba jelentkezőknél ezt a határt 70 pontnál húzták meg.

Az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban a nyolcadikosoknak legalább 100 pontot kellett elérniük a központi írásbeli dolgozattal, illetve az általános iskolai – 7. év végi és 8. félévi – eredményekkel ahhoz, hogy szóban is bizonyíthassanak. Az intézmény nyolc évfolyamos képzést is kínál: a negyedikeseknek legalább 70 pontot kellett szerezniük az írásbelin ahhoz, hogy a szóbelire behívják őket, viszont a végső sorrend felállításánál náluk is figyelembe veszik a korábbi tanulmányi eredményeket is.

Az alábbi iskolák döntöttek a ponthatárról:

  • Érd, Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium, emelt óraszámú angol és német tagozat 80 pont, sportosztály 70 pont
  • Érd, Vörösmarty Mihály Gimnázium 100 pont, 8 évfolyamosra jelentkezők esetében 70 pont
  • Budapest, Alternatív Közgazdasági Gimnázium 113 pont
  • Budapest, Városmajori Gimnázium: 96 pont matematika-, 90 pont magyar tagozaton.

Az Oktatási Hivatal weboldalán egy kereső segítségével további információkat lehet találni.

(forrás: Eduline.hu)

Főoldalról ajánljuk

Aradszki András a rehabilitációja közben is dolgozik

Aradszki András országgyűlési képviselő, aki nemrég épült fel a súlyos koronavírus fertőzésből, gyors tempóban gyógyul, és a rehabilitációja mellett már dolgozik is. Mai hír, hogy hathatós közbenjárásának köszönhetően megújulhat a diósdi Eötvös József Általános Iskola.

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.