Késik az új érdligeti Idősek Otthona átadása

Január első hetében költöztetik át a jelenleg is működő érdligeti Idősek Otthonát az új épületbe. Negyven új szépkorú számára nyílik lakhatási lehetőség a Modern Városok Programnak köszönhetően. A városvezetés "szokás szerint" titkolózik, amire akár jó oka is lehet.

Nem készült el az eredetileg tervezett határidőre az Idősek Otthona új épülete. De nem készült el a módosított határidőre sem, amit már az új városvezetés jelölt meg 2020 december elejére. Így az otthonban lakó idős emberek nem tölthették a Karácsonyt a modern, tágas, jól felszerelt épületben.

A teljes beruházásnak fél év múlva el kellene készülnie. A második ütemnek még neki sem kezdtek.

Tágas, kényelmes épületet tervezett a fideszes városvezetés

A Topoly utcában 2019 nyarán kezdték építeni az új Idősek Otthonát is magába foglaló komplex szociális intézményt, az Orbán Viktor miniszterelnök és T. Mészáros András polgármester által aláírt Modern Városok Programnak köszönhetően.

Először a háromezerötszáz négyzetméteres, több emeletes új szárnyat kezdték építeni. Itt a kertszinten kapott helyet a családok átmeneti otthona. Három szinten az idősotthon helységei, valamint az Szociális Gondozó irodái lettek kialakítva.

Az épület kész, a berendezés késik

A tervek szerint ezt az első ütemet kellett volna befejezni idén december elejére, hogy az idősotthon lakói még idén átköltözhessenek a régi épületből. Tavasszal még azt ígérte a városvezetés, hogy nem lesz akadálya a költözésnek. De ezt az ígéretüket sem sikerült tartani.

Itt sem sikerült a szabályos bútorbeszerzés…

A Városházáról származó információnk szerint ennél a beruházásnál is későn fogtak neki beszerezni a szükséges bútorokat. Információink szerint akadtak gondok a közbeszerzéssel is: elfelejtették időben kiírni. Hasonlóan a Batthyány Általános Iskola beruházásához.

Az otthonban jelenleg hatvan idős lakik. Az új idősotthont úgy tervezték, hogy itt már negyvennel több helyen, összesen száz szépkorúnak lehet méltó életkörülményeket biztosítani. Az étkező, illetve a közösségi terek mellett lesz fitneszterem, vízszoba, infokommunikációs rész is.

Az Érdi Városligetből is látható az új, modern épület

Ezt sem verik nagydobra

A többi Modern Városok Program beruházáshoz hasonlóan itt sem tervez ünnepélyes átadást a városvezetés. Beszéltünk érdiekkel, akik szerint már-már beteges a 2019 októbere óta hivatalban levő városvezetés azon igyekezete, hogy titokban tartsa azoknak a beruházásoknak a befejezését, amelyeket elődeik indítottak el.

Más – normális – helyeken a város vezetői örömmel adják hírül, ha egy ilyen több milliárdos beruházás elkészül. Úgy illik – jobb helyeken-, hogy meghívják az átadóra a pénzügyi támogatást biztosító Kormány képviselőit is. Hisz a beruházás 100%-ban az állam által biztosított 3 milliárd forintból épülhet meg. Amelyet az előző városvezetés szerzett meg Érd számára.

Három milliárd forintot ad két pénzügyi forrásból a Magyar Kormány a beruházásra, így önerő nélkül épülhet meg

Érden a baloldali városvezetés Karácsony alkalmával azzal volt elfoglalva, hogy elsötétítse a várost. No meg azzal, hogy a közösségi médiát telekürtölje azzal, hogy a Kormány nem támogatja Érdet.

Pedig milyen szép lett volna helyette az új épületben megtartani a hagyományos ünnepséget Karácsonykor!

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.