„Itt jó emberek laknak, szeretek itt élni”

„Itt jó emberek laknak, szeretek itt élni”

A civil szférában sikeres, most az érdi közéletben is feladatra jelentkezett Kardosné Gyurkó Katalin. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke huszonnégy éve éli mindennapjait Érden férjével és öt gyermekével. Most a Fidesz által támogatott jelöltként a helyi politikai életben is megméretteti magát.

Mi indította arra, hogy elinduljon a polgármester választáson?

Ötgyermekes családanyaként is érint és foglalkoztat, mi történik a városunkban. Nem szeretem a megoldatlan problémákat, és nem szeretek kifogásokat keresni. A belső késztetés miatt vállaltam a felkérést, másrészt vonzanak a kihívások.
Életem jelentős részében közösségekért dolgoztam: kezeltem már válságot, kijártam forrásokat, 1500-2000 önkéntessel dolgoztam együtt közös ügyekért. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökeként több mint nyolcvanötezer ember érdekeit képviselhetem. Elkötelezett vagyok a kitűzött célok elérésében, nem hárítom át a felelősséget, nem érem be félmegoldásokkal. Úgy tapasztalom, hogy Érdnek új lendületre, gondosabb vezetésre van szüksége. Ezért döntöttem úgy, hogy polgármesterjelöltként kérem az érdiek támogatását.

Hogyan vezetett az út ahhoz, hogy erre a feladatra jelentkezzen?

Előbb főtitkára, majd 2016-ban elnöke lettem a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE). Alapítója voltam az Ága-Boga Nagycsaládosok
Érdi Egyesületének, és tagja vagyok a Menedzserek Országos Szövetségének. Lelkesen túrázom, teljesítettem az Országos Kéktúra mind az 1169 kilométerét, és zászlós zarándokként végigjártam a „magyar El Camino” út 340 km hosszú útját is. Érden az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesületének megalapításával kezdtem el dolgozni, még 2006-ban, immár 18 éve. 2023 óta az ÉRteD Családbarát Városért Egyesületet vezetve dolgozom a városunkért. Mi hoztuk létre a Felső u. 43.-ban a Közösségi Teret, ahol ingyenesen biztosítunk helyet a város civil szervezeteknek, és ahol idén januárban Civil Központ nyílt szintén ingyenes szakmai szolgáltatásokkal. Itt várunk mindenkit szeretettel a Ringató foglalkozásain, kulturális eseményeken, gerinctornán, klubesteken, tánctanfolyamon, lelki- és szellemi- csoportfoglalkozásokon, előadásokon. Itt találtak otthonra az egyszülősök, és itt tartanak programokat az idősek is, a kicsiket gyermeksarok várja, de az is otthonra talál nálunk, aki csak társaságra vágyik.

Miért járnának jól az érdiek, ha Önt választanák polgármesternek?

A kampányok hemzsegnek az ígéretektől és nekünk, érdieknek már régen megígértek mindent, egymás után többször is. Az eredmények rendszeresen elmaradtak minőségben és mennyiségben is, a kifogások halmaza viszont egyre nőtt. A városvezetésnek nem politikai harcot kell vívnia, hanem forrásokat kell szereznie, az érdieket nem harcba kell hívnia, hanem biztosítani a nyugalom feltételeit mindenki számára. Egymást meghallgatva, egymás értékeit tiszteletben tartva, békés, nyugodt fejlődésre van szükség Érden.

erdihirek.hu

A következő 5 év legfontosabb feladata Érden

Az otthonos Érd büszke arra, hogy megyei jogú város. Ezért sokan gondolják azt, hogy érdemes arra, hogy rangjának megfelelő úthálózatot kapjon. Ez az a terület, ahol már mindent megígértek már

Legyen Érd ismét a nyertesek között!

Megújult csapattal jelentkezett a Fidesz a júniusi önkormányzati választáson. Céljuk nem kevesebb, mint hogy elérjék: Érd újból fejlődésnek induljon az elmúlt évek stagnálása után. Interjú Gasparik Gábor érdi Fidesz elnökkel.

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.