Iszonyatos forgalmat zúdítanának a Tárnoki útra

Ilyen az, amikor az előválasztás kedvéért pózolni akar egy baloldali listás országgyűlési képviselő, aki nem ismeri a várost és annak valódi problémáit.

Képes olyan javaslattal előállni, ami – ha ebben a formában valósulna meg – hatalmas problémát jelentene a város közepén, a Tárnoki út mentén lakó érdieknek.

Azért, hogy kipipálja a kötelező „települési kvótát”, Csőzik László polgármester felesége a Parlamentben a költségvetéshez benyújtott indítványában azt javasolta, hogy épüljön ki a tárnoki Szőlőhegyi út. Javaslatát azzal indokolta, hogy ha a Zámori-Sóskúti út és az érdi Kolozsvári utca között egy jól járható út épül ki, akkor az átmenő forgalomnak nem kell elmenni a Vadlúd utcáig. Akkor itt ki lehet kerülni a Vadlúd utca- Zámori út csomópontot és a Szent István úton tovább menni a Kossuth Lajos utca irányába.

Abba sajnos nem gondolt bele, hogy mit jelentene napi több ezer autó – köztük nehézgépjárművek – forgalma a most nyugalmas Tárnoki úton a Kolozsvári utca és a Lőcsei út között  az ott lakók számára. Főleg akkor, amikor a férje szerencsétlenkedése miatt az említett Vadlúd utcai csomópont leghamarabb 2023-ban valósulhat meg… Ha egyáltalán elég lesz rá a korábbi városvezetés által megnyert pályázat öt év múlva. Akkor, amikor a férje mindent leállított a városban, így nem épül a korábban eltervezett járda sem azon a szakaszon! 

Szóval ilyen ez a családi biznisz. Néhány Facebook lájk begyűjtéséért mind a férj, mind a feleség képes lenne tönkretenni érdi családok százainak az életét.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.