HURRÁ, GYEREKNAP!

Vasárnap, május utolsó napján GYEREKNAP! Hosszú hónapok óta az első alkalom, amikor rendezvényen vehetnek részt a gyerekek. Érden sajnos semmiféle program nem várja a családokat ezen a napon, de a környéken többfelé kiváló kikapcsolódási lehetőség közül választhatunk. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Sóskúton már szombaton “melegíthetünk” a Gyereknapra, ahol Halász Judit várja a gyerekeket egy remeknek ígérkező koncerten. A program 15 órakor kezdődik a Karavella Szabadtéri Színpadon.

Online jegyrendelés ITT

A szomszédos Diósdon vasárnap kora délutántól kora estig választhatunk a programok közül a Városi Gyereknapon. Lesz interaktív bohóc műsor, a gyerekek a napraforgó Meseszínpad jóvoltából elutazhatnak meseországba, 17 órától pedig Varga Feri és Balássy Betty gyermekműsora szórakoztatja a gyerekeket. Mindezek mellett lesz arcfestés, rendőrautó bemutató, kézműves foglalkozás és ugrálóvár is.

Százhalombattán a kulturális központ emeleti üvegablakaiban jól ismert, kedves figurák integetnek a gyermekeknek. Május 30-án, vasárnap pedig a Szent István téren is meglepetésekkel készülnek az intézmény munkatársai, amelyekről bővebb információt a város honlapján tesznek majd közzé.

Aki természetközeli programot szeretne inkább, annak bátran ajánljuk vasárnap a Budakeszi Arborétum gyermeknapi kincskereső kalandját. A szervezők ezüst tobozokat helyeztek ki az arborétum fáira, bokraira. Az ezüst tobozok közül minden gyermek 1 db-ot gyűjtsön be és azt beválthatja a pénztárban egy gyermeknapi ajándékra. Ráadásul a program kutyabarát, így házi kedvencünket sem kell otthon hagyni.

TOVÁBBI PROGRAMOK

Paár Julcsi – Hangoló : KEREKERDŐ // Gyereknap a KOBUCIBAN (vasárnap)

Paár Julcsi – Hangoló : Kerekerdő című, interaktív kulturális programjában megelevenedik egy mesebeli táj, egy varázslatos történet, melynek a hallgatóság is szerves részévé, szereplőjévé válik.

Gyereknapi programok 2021 Budapest: Paár Julcsi - Hangoló : KEREKERDŐ

Gyereknap a Lupa Beach-en (vasárnap)

Új kalandjátszótér várja az apróságokat, de van vízi dodzsem, ugrálóvár, óriás trambulin és számtalan további lehetőség, mindez egy tengerparti környezetben, a fehér homokos, pálmafás parton, a türkizkék, kristálytiszta vízű Lupa-tó mellett.

Gyermeknapi programok Budapest 2021: Gyereknap a Lupa Beach-en (vasárnap)

CSACSI Túra – Normafa Síház (vasárnap)

Gyalogtúra és piknik a Csacsi réten a KKM csapat szervezésében. Találkozó vasárnap reggel 10-kor a Normafa Síház kerthelyiségében. Innen indulva egy laza másfél órás körtúra a Normafán, utána a Csacsi réten közös piknik. A piknikhez minden résztvevőnek falatkákkal kedveskedik a Normafa Síház.

Főoldalról ajánljuk

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.