Hogyan vehet részt Érd a kormány egészségipari beruházási programjában?

Egy több évtizede Érden működő egészségipari vállalkozás itt helyben szeretne fejleszteni, bővülni. A céget jól ismerik a környékbeliek, hisz a Szamos utcában, családi házas környezetben működik. Tevékenységével kapcsolatban eddig soha nem merült fel panasz.

Ismert, hogy 2018-ban az érdi önkormányzat Pest Megye Önkormányzatával közösen egy Innovációs és Technológiai Park megépítését határozta el a Gulyás Tanya melletti önkormányzati területen. A terület közművesítésére is sikeresen pályázatot adtak be. Ez egy kiváló terület lehetne egészségipari fejlesztésekre. Már csak a városvezetésen múlik, hogy kihasználja-e a terület adottságait.

De van ennél konkrétabb lehetőség is. Információink szerint van olyan érdi egészségipari vállalkozás, amely szeretne Érden fejleszteni, bővülni. Több évtizede a városban működő családi vállalkozásról van szó. A céget jól ismerik a környékbeliek, hisz a Szamos utcában, családi házas környezetben működik. Tevékenységével kapcsolatban eddig soha nem merült fel panasz.

Aradszki András, Érd országgyűlési képviselője korábban kijelentette, hogy minden olyan beruházást támogat, amely munkahelyeket hoz létre, erősíti a helyi gazdaságot, növeli az önkormányzat gazdasági erejét. A helyi fideszes képviselők is minden támogatást megadnak, hogy a cég Érden fejlesszen, Érden hozzon létre újabb gyártói kapacitásokat.

A 2. sz. választókerület önkormányzati képviselője, Simó Károly felvetette: érdemes megvizsgálni, hogy ha már nem készült el a Technológiai Park, addig is a Tolmács utcában lévő önkormányzati ingatlanon megvalósítható-e a beruházás. Ezért a környék lakóival párbeszédet kezdeményezett, amely a terület fejlesztéséről szól.

Bízunk benne, hogy a konkrét beruházón kívül minél több egészségiparban tevékenykedő céget sikerül meggyőzni, hogy Érdet válasszák fejlesztéseik helyszínének. Ezzel városunk is nyertese lehet a jövőbe mutató kormányzati fejlesztési programoknak.

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.