Hogyan vehet részt Érd a kormány egészségipari beruházási programjában?

Egy több évtizede Érden működő egészségipari vállalkozás itt helyben szeretne fejleszteni, bővülni. A céget jól ismerik a környékbeliek, hisz a Szamos utcában, családi házas környezetben működik. Tevékenységével kapcsolatban eddig soha nem merült fel panasz.

Ismert, hogy 2018-ban az érdi önkormányzat Pest Megye Önkormányzatával közösen egy Innovációs és Technológiai Park megépítését határozta el a Gulyás Tanya melletti önkormányzati területen. A terület közművesítésére is sikeresen pályázatot adtak be. Ez egy kiváló terület lehetne egészségipari fejlesztésekre. Már csak a városvezetésen múlik, hogy kihasználja-e a terület adottságait.

De van ennél konkrétabb lehetőség is. Információink szerint van olyan érdi egészségipari vállalkozás, amely szeretne Érden fejleszteni, bővülni. Több évtizede a városban működő családi vállalkozásról van szó. A céget jól ismerik a környékbeliek, hisz a Szamos utcában, családi házas környezetben működik. Tevékenységével kapcsolatban eddig soha nem merült fel panasz.

Aradszki András, Érd országgyűlési képviselője korábban kijelentette, hogy minden olyan beruházást támogat, amely munkahelyeket hoz létre, erősíti a helyi gazdaságot, növeli az önkormányzat gazdasági erejét. A helyi fideszes képviselők is minden támogatást megadnak, hogy a cég Érden fejlesszen, Érden hozzon létre újabb gyártói kapacitásokat.

A 2. sz. választókerület önkormányzati képviselője, Simó Károly felvetette: érdemes megvizsgálni, hogy ha már nem készült el a Technológiai Park, addig is a Tolmács utcában lévő önkormányzati ingatlanon megvalósítható-e a beruházás. Ezért a környék lakóival párbeszédet kezdeményezett, amely a terület fejlesztéséről szól.

Bízunk benne, hogy a konkrét beruházón kívül minél több egészségiparban tevékenykedő céget sikerül meggyőzni, hogy Érdet válasszák fejlesztéseik helyszínének. Ezzel városunk is nyertese lehet a jövőbe mutató kormányzati fejlesztési programoknak.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.