Hétfőtől indulhat a lakásfelújítás! Ön igénybe veszi a kedvezményeket?

Az otthonfelújítási kölcsön sok érdi családnak segít majd abban, hogy belekezdjenek egy régóta tervezett felújításba, még akkor is, ha most nincs elég megtakarításuk. A maximális összeget igénybe vevők is kevesebb mint 29.000 forint havi részletből meg tudják oldani.

Február 1-jétől indul az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonfelújítási kölcsön – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton közösségi oldalán.

Novák Katalin úgy fogalmazott, ez a kölcsön azoknak a családoknak szól, akik szeretnék felújítani az otthonukat. Amihez szeretnék igénybe venni a 3 millió forintot otthonfelújítási támogatást, de nincs annyi pénzük, hogy belekezdjenek.

Ők felvehetnek egy legfeljebb hatmillió forintos, garantáltan háromszázalékos kamatozású, maximum tízéves futamidejű kölcsönt. A kölcsön államilag támogatott, a kamat piaci kamatozás, és a három százalék közötti részét az állam megtéríti a pénzintézeteknek. 

Az otthonfelújítási támogatással az állam a felújítási költségek felét téríti meg, legfeljebb hárommillió forintot minden gyermekes családnak.

Így ha valaki felveszi az otthonfelújítási kölcsönt és megkapja az otthonfelújítási támogatást, akkor a Magyar Államkincstár egyenesen a banknak utalja a támogatás összegét. Így ennyivel csökken majd a törlesztendő összeg. Tehát a törlesztőrészlet is.

Ha valaki felveszi a maximális, hatmillió forintos támogatott hitelt, számítások szerint a havi banki törlesztőrészlet kezdetben sem lesz több 58.000 forintnál. Ám ha megérkezik a 3 millió forintos otthonfelújítási támogatás, akkor ennek csak felét kell majd fizetni, ami nem lesz több, mint 29.000 forint.

Ez azt jelenti, hogy onnantól a törlesztőrészletük 30 ezer forint alá csökken.

A Fidesz kormány soha nem látott otthonteremtési programot indított. A jövő évi választások egyik tétje, hogy ez megmarad-e vagy – hasonlóan a 2002 utáni történésekhez – egy kormányváltás után minden ilyen jellegű támogatást eltörölnek a baloldali pártok?

Van mit veszíteni.

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.