Hétfőtől indulhat a lakásfelújítás! Ön igénybe veszi a kedvezményeket?

Az otthonfelújítási kölcsön sok érdi családnak segít majd abban, hogy belekezdjenek egy régóta tervezett felújításba, még akkor is, ha most nincs elég megtakarításuk. A maximális összeget igénybe vevők is kevesebb mint 29.000 forint havi részletből meg tudják oldani.

Február 1-jétől indul az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonfelújítási kölcsön – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton közösségi oldalán.

Novák Katalin úgy fogalmazott, ez a kölcsön azoknak a családoknak szól, akik szeretnék felújítani az otthonukat. Amihez szeretnék igénybe venni a 3 millió forintot otthonfelújítási támogatást, de nincs annyi pénzük, hogy belekezdjenek.

Ők felvehetnek egy legfeljebb hatmillió forintos, garantáltan háromszázalékos kamatozású, maximum tízéves futamidejű kölcsönt. A kölcsön államilag támogatott, a kamat piaci kamatozás, és a három százalék közötti részét az állam megtéríti a pénzintézeteknek. 

Az otthonfelújítási támogatással az állam a felújítási költségek felét téríti meg, legfeljebb hárommillió forintot minden gyermekes családnak.

Így ha valaki felveszi az otthonfelújítási kölcsönt és megkapja az otthonfelújítási támogatást, akkor a Magyar Államkincstár egyenesen a banknak utalja a támogatás összegét. Így ennyivel csökken majd a törlesztendő összeg. Tehát a törlesztőrészlet is.

Ha valaki felveszi a maximális, hatmillió forintos támogatott hitelt, számítások szerint a havi banki törlesztőrészlet kezdetben sem lesz több 58.000 forintnál. Ám ha megérkezik a 3 millió forintos otthonfelújítási támogatás, akkor ennek csak felét kell majd fizetni, ami nem lesz több, mint 29.000 forint.

Ez azt jelenti, hogy onnantól a törlesztőrészletük 30 ezer forint alá csökken.

A Fidesz kormány soha nem látott otthonteremtési programot indított. A jövő évi választások egyik tétje, hogy ez megmarad-e vagy – hasonlóan a 2002 utáni történésekhez – egy kormányváltás után minden ilyen jellegű támogatást eltörölnek a baloldali pártok?

Van mit veszíteni.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.