Hány lakója van Érdnek 2021-ben?

Hamarosan közzéteszi a statisztikai hivatal (KSH) az év első napján érvényes lakosság számot, amely a lakcím nyilvántartás alapján készül. Ön mit gondol, hányan leszünk?

Érden az 1920-as években négyezren laktak. Több hullámban növekedett a település lakónak száma: 1930-1940 között közelítette meg a 15.000-et. Majd a háború után, 1950-1980 között egyenletesen növekedett 42.000 főit. Ekkor lett város.

A rendszerváltás után a lakosságszám hirtelen ismét ugrásnak indult, 1990-2010 között 20.000 ember költözött Érdre, így elérte a 63.000 főt. Öt év stagnálás után 2015-től ismét exponenciálisan kezdett növekedni a lakosság száma: 2020-ig öt év alatt újabb 6.500 ember költözött Érdre.Érd népességének alakulása 1870-2020 között (forrás: nepesseg.com)

Az előző évek adatsorai szerint 1.200-1.300 fővel nőtt évente Érd lakossága 2019-2020-ban. Ha ez a tendencia folytatódik, 2021 január elsején kb. 71.000 lesz városunk lakossága.

Városunk polgármestere, Csőzik László azt nyilatkozta – először 2020. augusztus 20-án, majd utána többször – , hogy Érd lakossága a tavaszi karantén idején hirtelen megugrott és meghaladja a 74.000-et. Ezzel – szerinte – az ország 11. legnépesebb városa lettünk.

Hamarosan kiderül, hogy – legalább ebben – igazat mondott-e a város lakóinak?

Főoldalról ajánljuk

“APA LEGYŐZTE A VÍRUST”

Aradszki András, Érd országgyűlési képviselője tavaly novemberben került kórházba koronavírus-fertőzéssel. Több mint öt hétig volt lélegeztetőgépen. A csodával határos módon legyőzte a vírust, és idén Húsvétkor egészségesen térhetett vissza az otthonába. Lánya a betegség első napján naplót kezdett vezetni. A család úgy döntött, hogy ennek szerkesztett változatát megosztja az Érdi Hírek olvasóival. Folytatásokban közöljük Aradszki András betegségének történetét, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy erős és hiteles érvként szolgáljunk az oltás és a regisztráció mellett.

Nézd csak, ki beszél és uszít!

Az érdi propagandamédiában rendre feltűnik egy helyi vendéglátóipari vállalkozás vezetője, akinek a szövege kísértetiesen hasonlít a baloldal politikai célzatú, negatív kampányára. Mi lehet ennek az oka?

Nézd csak, ki beszél és uszít!

Az érdi propagandamédiában rendre feltűnik egy helyi vendéglátóipari vállalkozás vezetője, akinek a szövege kísértetiesen hasonlít a baloldal politikai célzatú, negatív kampányára. Mi lehet ennek az oka?

ARADSZKI ANDRÁS ÚJRA OTTHON

Közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után, Nagypéntek előtt két nappal gyógyultan térhetett vissza otthonába Érd országgyűlési képviselője, Aradszki András. Legyőzte a covid vírust.

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.