Hamarosan új óvoda nyílik Érdligeten – ez is még a volt fideszes városvezetésnek köszönhető

Az előző, fideszes városvezetés, a kormány és a református egyház együttműködésének köszönhetően hamarosan megnyitja kapuit az érdligeti református óvoda, amely 150 gyermeknek biztosít férőhelyet.

150 férőhelyes lesz a rövidesen elkészülő Ég-ígérő érdligeti református óvoda. Dr. Literáty Zoltán, a Duna utcai gyülekezet lelkésze mutatta be a hamarosan elkészülő intézményt Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek és T. Mészáros Andrásnak, az Összefogás Egyesület elnökének, Érd volt polgármesterének.

Az Ég-ígérő Érdligeti Református Óvoda több mint 1200 négyzetméteres épületében többek között hat csoportszobát, egy tornateremet is kialakítottak. Az intézmény vallási hovatartozástól függetlenül 150 gyermeknek tud férőhelyet biztosítani.

A korábbi, fideszes városvezetéssel kötött megállapodás alapján a férőhelyek 80 százalékát az állandó érdi lakhellyel rendelkező gyermekek töltik majd fel.

A köznevelési szerződés szerint természetesen itt is – mint minden más óvodában – térítésmentes az óvodai nevelés. A szülők részére fizetési kötelezettség csak az óvodai ellátáson kívüli, külön szolgáltatásokért állapítható meg.

Aradszki András országgyűlési képviselő közreműködésének is köszönhetően a magyar kormány jelentős pénzügyi támogatása tette lehetővé az új érdi ovi építését. A beruházás a magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretében valósul meg. Érd az egyik helyszín a negyvenhatból, ahol új óvoda épül.

Az előző, T. Mészáros András vezette önkormányzat ingyen bocsátotta rendelkezésre az óvodaépítés céljára a Diósdi úton a közel 4600 négyzetméteres telket.

A beruházás az Országos Óvoda Programon belül valósul meg, amiben több mint hatvan óvoda építésére illetve bővítésére harmincmilliárd forintot biztosít a kormány.

Jelenleg óriási az óvodai férőhelyhiány a városban. Ismert, hogy az elmúlt két és fél évben a baloldali városvezetés egyetlen óvodai beruházást sem indított, több bölcsődei beruházást pedig leállított. Érden évente 700-800 gyermek születik, az elmúlt években született gyermekeknek már most is késő lenne még egy új óvoda megépítése.

Főoldalról ajánljuk

MÉLTÓSÁGGAL ÉS EMELT FŐVEL A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN

Idén 102 éve e napon írták alá az első világháborút lezáró trianoni békediktátumot, melynek értelmében Magyarország területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették. Mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon kívülre.
A Nemzeti Összetartozás Napjának városi megemlékezésén Csőzik László polgármester mellett T. Mészáros András önkormányzati képviselő, az érdi Fidesz frakcióvezetője mondott beszédet.
Ennek szerkesztett változatát közöljük.

Kamuzásból jeles, városvezetésből elégtelen

Csőzik László polgármester vitatható adatkezelési technikákkal kiválaszt ötven embert, hogy 72 ezer érdi nevében beszéljen kamu kérdésekről, de olyan ügyekben, amelyek tényleg az itt élők hétköznapjait érinti, nem konzultál az érintettekkel.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).