Hamarosan új óvoda nyílik Érdligeten – ez is még a volt fideszes városvezetésnek köszönhető

Hamarosan új óvoda nyílik Érdligeten – ez is még a volt fideszes városvezetésnek köszönhető

Az előző, fideszes városvezetés, a kormány és a református egyház együttműködésének köszönhetően hamarosan megnyitja kapuit az érdligeti református óvoda, amely 150 gyermeknek biztosít férőhelyet.

150 férőhelyes lesz a rövidesen elkészülő Ég-ígérő érdligeti református óvoda. Dr. Literáty Zoltán, a Duna utcai gyülekezet lelkésze mutatta be a hamarosan elkészülő intézményt Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek és T. Mészáros Andrásnak, az Összefogás Egyesület elnökének, Érd volt polgármesterének.

Az Ég-ígérő Érdligeti Református Óvoda több mint 1200 négyzetméteres épületében többek között hat csoportszobát, egy tornateremet is kialakítottak. Az intézmény vallási hovatartozástól függetlenül 150 gyermeknek tud férőhelyet biztosítani.

A korábbi, fideszes városvezetéssel kötött megállapodás alapján a férőhelyek 80 százalékát az állandó érdi lakhellyel rendelkező gyermekek töltik majd fel.

A köznevelési szerződés szerint természetesen itt is – mint minden más óvodában – térítésmentes az óvodai nevelés. A szülők részére fizetési kötelezettség csak az óvodai ellátáson kívüli, külön szolgáltatásokért állapítható meg.

Aradszki András országgyűlési képviselő közreműködésének is köszönhetően a magyar kormány jelentős pénzügyi támogatása tette lehetővé az új érdi ovi építését. A beruházás a magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretében valósul meg. Érd az egyik helyszín a negyvenhatból, ahol új óvoda épül.

Az előző, T. Mészáros András vezette önkormányzat ingyen bocsátotta rendelkezésre az óvodaépítés céljára a Diósdi úton a közel 4600 négyzetméteres telket.

A beruházás az Országos Óvoda Programon belül valósul meg, amiben több mint hatvan óvoda építésére illetve bővítésére harmincmilliárd forintot biztosít a kormány.

Jelenleg óriási az óvodai férőhelyhiány a városban. Ismert, hogy az elmúlt két és fél évben a baloldali városvezetés egyetlen óvodai beruházást sem indított, több bölcsődei beruházást pedig leállított. Érden évente 700-800 gyermek születik, az elmúlt években született gyermekeknek már most is késő lenne még egy új óvoda megépítése.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.