Hamarosan új óvoda nyílik Érdligeten – ez is még a volt fideszes városvezetésnek köszönhető

Az előző, fideszes városvezetés, a kormány és a református egyház együttműködésének köszönhetően hamarosan megnyitja kapuit az érdligeti református óvoda, amely 150 gyermeknek biztosít férőhelyet.

150 férőhelyes lesz a rövidesen elkészülő Ég-ígérő érdligeti református óvoda. Dr. Literáty Zoltán, a Duna utcai gyülekezet lelkésze mutatta be a hamarosan elkészülő intézményt Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek és T. Mészáros Andrásnak, az Összefogás Egyesület elnökének, Érd volt polgármesterének.

Az Ég-ígérő Érdligeti Református Óvoda több mint 1200 négyzetméteres épületében többek között hat csoportszobát, egy tornateremet is kialakítottak. Az intézmény vallási hovatartozástól függetlenül 150 gyermeknek tud férőhelyet biztosítani.

A korábbi, fideszes városvezetéssel kötött megállapodás alapján a férőhelyek 80 százalékát az állandó érdi lakhellyel rendelkező gyermekek töltik majd fel.

A köznevelési szerződés szerint természetesen itt is – mint minden más óvodában – térítésmentes az óvodai nevelés. A szülők részére fizetési kötelezettség csak az óvodai ellátáson kívüli, külön szolgáltatásokért állapítható meg.

Aradszki András országgyűlési képviselő közreműködésének is köszönhetően a magyar kormány jelentős pénzügyi támogatása tette lehetővé az új érdi ovi építését. A beruházás a magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretében valósul meg. Érd az egyik helyszín a negyvenhatból, ahol új óvoda épül.

Az előző, T. Mészáros András vezette önkormányzat ingyen bocsátotta rendelkezésre az óvodaépítés céljára a Diósdi úton a közel 4600 négyzetméteres telket.

A beruházás az Országos Óvoda Programon belül valósul meg, amiben több mint hatvan óvoda építésére illetve bővítésére harmincmilliárd forintot biztosít a kormány.

Jelenleg óriási az óvodai férőhelyhiány a városban. Ismert, hogy az elmúlt két és fél évben a baloldali városvezetés egyetlen óvodai beruházást sem indított, több bölcsődei beruházást pedig leállított. Érden évente 700-800 gyermek születik, az elmúlt években született gyermekeknek már most is késő lenne még egy új óvoda megépítése.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).