Ha már elég volt a négy fal között, irány a kondipark!

Már Érden is több helyszínen lehet a szabadban edzeni. Az elmúlt években város-szerte megjelentek az ú.n. „felnőtt játszóterek”, azaz kültéri kondiparkok. Várjuk a folytatást.

Mindannyian tudjuk, hogy a járvány második hulláma idején is az egyik leghatékonyabb védekezési módszer a távolságtartás. Azok számára azonban, akik megszokták a testmozgást, az edzést, nagyon hosszúnak tűnhet a huzamosan a négy fal között töltött idő.

Köztudomású, hogy a rendszeres testmozgás erősíti az immunrendszert. A mostani járványhelyzetben különösen ajánlott a rendszeres mozgás, testedzés.

Szerencsére már Érden is egyre több szabadtéri kondipark áll ehhez rendelkezésre, köszönhetően az előző önkormányzatnak, amely nyertes pályázatok segítségével komoly sportpálya-építési programot indított az elmúlt években. Az első ilyen pálya az Érd Aréna mellett jött létre. Tavaly pedig a Városközpontban, a Művelődési Ház melletti területen nyílt meg a második kondipark.

Érden a harmadik sportpark az Égerfa utcai “Hajós játszótér” mellett készült el

Legutóbb az Égerfa utcai ú.n. „Hajós játszótér” mellett készült el a parkvárosiak számára is elérhető park, amelynek nyitva tartását a mellette lévő játszótérhez igazították.

Remélhetőleg hamarosan újabb parkok épülhetnek, hiszen egy kormányzati program keretében összesen tíz ilyen sportpark létesítésére pályázott Érd korábbi vezetése.

Minden korosztály talál magának megfelelő mozgásformát

A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében az alábbi helyeken létesülhetnének további parkok:

  • a Vörösmarty Mihály Gimnázium mellett
  • a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium mellett
  • a Kós Károly Szakképző Iskola mellett
  • a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola mellett
  • a Körönd téren
  • az Almafa utcában
  • a Kövirózsa utcában, az Érdligeti parkban
  • az Emőke utcában, a lakótelepen

Olyan igényes közösségi terek jöhetnek így létre, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti el a szabadidejét.

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.