Ha már elég volt a négy fal között, irány a kondipark!

Már Érden is több helyszínen lehet a szabadban edzeni. Az elmúlt években város-szerte megjelentek az ú.n. „felnőtt játszóterek”, azaz kültéri kondiparkok. Várjuk a folytatást.

Mindannyian tudjuk, hogy a járvány második hulláma idején is az egyik leghatékonyabb védekezési módszer a távolságtartás. Azok számára azonban, akik megszokták a testmozgást, az edzést, nagyon hosszúnak tűnhet a huzamosan a négy fal között töltött idő.

Köztudomású, hogy a rendszeres testmozgás erősíti az immunrendszert. A mostani járványhelyzetben különösen ajánlott a rendszeres mozgás, testedzés.

Szerencsére már Érden is egyre több szabadtéri kondipark áll ehhez rendelkezésre, köszönhetően az előző önkormányzatnak, amely nyertes pályázatok segítségével komoly sportpálya-építési programot indított az elmúlt években. Az első ilyen pálya az Érd Aréna mellett jött létre. Tavaly pedig a Városközpontban, a Művelődési Ház melletti területen nyílt meg a második kondipark.

Érden a harmadik sportpark az Égerfa utcai “Hajós játszótér” mellett készült el

Legutóbb az Égerfa utcai ú.n. „Hajós játszótér” mellett készült el a parkvárosiak számára is elérhető park, amelynek nyitva tartását a mellette lévő játszótérhez igazították.

Remélhetőleg hamarosan újabb parkok épülhetnek, hiszen egy kormányzati program keretében összesen tíz ilyen sportpark létesítésére pályázott Érd korábbi vezetése.

Minden korosztály talál magának megfelelő mozgásformát

A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében az alábbi helyeken létesülhetnének további parkok:

  • a Vörösmarty Mihály Gimnázium mellett
  • a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium mellett
  • a Kós Károly Szakképző Iskola mellett
  • a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola mellett
  • a Körönd téren
  • az Almafa utcában
  • a Kövirózsa utcában, az Érdligeti parkban
  • az Emőke utcában, a lakótelepen

Olyan igényes közösségi terek jöhetnek így létre, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti el a szabadidejét.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).