Ha már elég volt a négy fal között, irány a kondipark!

Már Érden is több helyszínen lehet a szabadban edzeni. Az elmúlt években város-szerte megjelentek az ú.n. „felnőtt játszóterek”, azaz kültéri kondiparkok. Várjuk a folytatást.

Mindannyian tudjuk, hogy a járvány második hulláma idején is az egyik leghatékonyabb védekezési módszer a távolságtartás. Azok számára azonban, akik megszokták a testmozgást, az edzést, nagyon hosszúnak tűnhet a huzamosan a négy fal között töltött idő.

Köztudomású, hogy a rendszeres testmozgás erősíti az immunrendszert. A mostani járványhelyzetben különösen ajánlott a rendszeres mozgás, testedzés.

Szerencsére már Érden is egyre több szabadtéri kondipark áll ehhez rendelkezésre, köszönhetően az előző önkormányzatnak, amely nyertes pályázatok segítségével komoly sportpálya-építési programot indított az elmúlt években. Az első ilyen pálya az Érd Aréna mellett jött létre. Tavaly pedig a Városközpontban, a Művelődési Ház melletti területen nyílt meg a második kondipark.

Érden a harmadik sportpark az Égerfa utcai “Hajós játszótér” mellett készült el

Legutóbb az Égerfa utcai ú.n. „Hajós játszótér” mellett készült el a parkvárosiak számára is elérhető park, amelynek nyitva tartását a mellette lévő játszótérhez igazították.

Remélhetőleg hamarosan újabb parkok épülhetnek, hiszen egy kormányzati program keretében összesen tíz ilyen sportpark létesítésére pályázott Érd korábbi vezetése.

Minden korosztály talál magának megfelelő mozgásformát

A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében az alábbi helyeken létesülhetnének további parkok:

  • a Vörösmarty Mihály Gimnázium mellett
  • a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium mellett
  • a Kós Károly Szakképző Iskola mellett
  • a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola mellett
  • a Körönd téren
  • az Almafa utcában
  • a Kövirózsa utcában, az Érdligeti parkban
  • az Emőke utcában, a lakótelepen

Olyan igényes közösségi terek jöhetnek így létre, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti el a szabadidejét.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.