Gyermek és szakmai programokkal várja a családokat a NOE

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete az ország egyik legpatinásabb civil egyesülete. Idén Keszthelyen rendezik meg az Európai Nagycsaládos Konferenciát, amelyre már regisztrálhatnak a családok.

Idén újra megrendezi egyik legfontosabb eseményét a Nagycsaládosok Országos Egyesülete – tájékoztatta lapunkat Kardosné Gyurkó Katalin. A NOE Érden élő elnöke elmondta: ezúttal Keszthely ad otthont a nagyszabású rendezvénynek, amelyre 2021. július 9-11. között kerül sor. A X. Európai Nagycsaládos Konferencia idei mottója: “A fenntarthatóság bölcsője a család“, mely a környezetvédelmet és a körforgásos gazdaságot tematizálja. Kardosné Gyurkó Katalin kiemelte: társadalmunk legfontosabb eleme a család, melyet különösen óvnunk, erősítenünk kell. Fenntartható és biztonságos jövő olyan nemzedékkel képzelhető el, melynek tagjai a család, a szeretet, a bizalom, a megbocsátás, a szolidaritás, a hűség, a szolgálat és az élet tisztelete értékeinek szellemében nőnek fel.

A konferenciára a felnőttek számára izgalmas nemzetközi és hazai előadásokkal, szekcióülésekkel, workshopokkal készül a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A gyermekeket kézműves programokkal, játékokkal várják, továbbá számos egyéb családi programlehetőséget kínálnak.

Az eseményre regisztrálni a noe.hu oldalon lehet.

Főoldalról ajánljuk

MÉLTÓSÁGGAL ÉS EMELT FŐVEL A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN

Idén 102 éve e napon írták alá az első világháborút lezáró trianoni békediktátumot, melynek értelmében Magyarország területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették. Mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon kívülre.
A Nemzeti Összetartozás Napjának városi megemlékezésén Csőzik László polgármester mellett T. Mészáros András önkormányzati képviselő, az érdi Fidesz frakcióvezetője mondott beszédet.
Ennek szerkesztett változatát közöljük.

Kamuzásból jeles, városvezetésből elégtelen

Csőzik László polgármester vitatható adatkezelési technikákkal kiválaszt ötven embert, hogy 72 ezer érdi nevében beszéljen kamu kérdésekről, de olyan ügyekben, amelyek tényleg az itt élők hétköznapjait érinti, nem konzultál az érintettekkel.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).