Gyermek és szakmai programokkal várja a családokat a NOE

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete az ország egyik legpatinásabb civil egyesülete. Idén Keszthelyen rendezik meg az Európai Nagycsaládos Konferenciát, amelyre már regisztrálhatnak a családok.

Idén újra megrendezi egyik legfontosabb eseményét a Nagycsaládosok Országos Egyesülete – tájékoztatta lapunkat Kardosné Gyurkó Katalin. A NOE Érden élő elnöke elmondta: ezúttal Keszthely ad otthont a nagyszabású rendezvénynek, amelyre 2021. július 9-11. között kerül sor. A X. Európai Nagycsaládos Konferencia idei mottója: “A fenntarthatóság bölcsője a család“, mely a környezetvédelmet és a körforgásos gazdaságot tematizálja. Kardosné Gyurkó Katalin kiemelte: társadalmunk legfontosabb eleme a család, melyet különösen óvnunk, erősítenünk kell. Fenntartható és biztonságos jövő olyan nemzedékkel képzelhető el, melynek tagjai a család, a szeretet, a bizalom, a megbocsátás, a szolidaritás, a hűség, a szolgálat és az élet tisztelete értékeinek szellemében nőnek fel.

A konferenciára a felnőttek számára izgalmas nemzetközi és hazai előadásokkal, szekcióülésekkel, workshopokkal készül a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A gyermekeket kézműves programokkal, játékokkal várják, továbbá számos egyéb családi programlehetőséget kínálnak.

Az eseményre regisztrálni a noe.hu oldalon lehet.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.