GAZDÁTLAN VÁROS

Érd jelenlegi vezetésének sajnos fontosabb a pártpolitikai kampány, mint a város. És ez már látszik is az utcákon, a tereken, a ligetekben...

Az érdi Városliget a város egyik ékköve, amiről az érdiek szinte kivétel nélkül elismeréssel szólnak, büszkék rá, szeretnek odajárni. Most azonban olyan képek jelennek meg sorra, amikre egyáltalán nem lehetünk büszkék. A padokat szó szerint belepte a gaz, az allergén növények ellepték a területet. Panaszkodnak az emberek, hogy gondozatlan a Városliget, zárva az illemhely, zárva a kézmosó. A városvezetés emberei egyelőre dühödten csapnak le ezekre a megjegyzésekre, mondván, hogy akinek nem tetszik, menjen és vágja le maga.

Gazdátlan a város.

De bármerre megyünk, ugyanezt látjuk. Parkvárosban kétméteres „gaz-ligetek” az út mellett, el nem vitt zöldhulladék városszerte. Az érdi szemétszállító cég, amely két év alatt jelentős tartozást halmozott fel, nem képes ellátni a feladatát. És természetesen ezt is az érdiek nyakába varrják. Eddig félévre 18 zsák zöld hulladékot szállítottak el – persze csak papíron! -, most ezt 10 zsákra csökkentették. Pedig csak az általunk elnyert 1,3 milliárd forintos uniós támogatást fel kellett volna használni, és meg kellett volna építeni a zöldhulladék feldolgozó telepet. 

A baloldal kizárólag a 2022-es országgyűlési választással foglalkozik, nekik az sem drága, ha Érdet elönti a szemét, a gaz. És miért van mindez? Miért hazudják, hogy nincs pénz semmire, miközben a tavalyi költségvetésből 28 milliárd maradt a kasszában? Miközben Érd több kormányzati támogatást kapott idén, mint 2019-ben? Mert ez szolgálja a politikai érdekeiket. Mert Csőzik Lászlót csak a felesége választási kampánya érdekli. 

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.