Függetlenként indul az érdi DK volt vezetője

Nem csatlakozik a baloldali pártok előválasztási cirkuszához az önkormányzat baloldali frakciójának tagja, Dr. Asztalos Éva. Az érdi DK korábbi elnöke hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy független jelöltként méretteti meg magát a jövő évi országgyűlési választáson.

Egyértelművé vált, hogy arcvesztés nélkül esélyem sincs megmérettetni magam az előválasztáson

– írta Asztalos Éva. A politikus többek között azt kifogásolta, hogy a baloldal pártjai kikötötték: „az előválasztáson az vehet részt jelöltként, aki a jelentkezéssel egy időben nyilatkozik arról, hogy Parlamentbe kerülés esetén melyik párt frakciójához fog csatlakozni”. Hozzátette, hogy az „előre meghatározott kínálatot” csak akkor bővítik, ha „a kívülről jövők behódolnak valamelyik pártnak”.

Asztalos Éva szerint ezek a pártok semmibe veszik a nem pártalapon gondolkodókat, márpedig „jobbos és balos ember is ebben a térségben él, mint ahogy a különböző vallások hívői is. Mindegyiket képviselni kell”. 

Csőzik László frakciójának tagja szerint már

nincs létjogosultsága az ellenzéki szövetség azon kommunikációjának, hogy aki a 2022 es országgyűlési választáson, az előválasztáson nyert jelölttel szemben elindul, az a kormányváltás ellen van”. 

A fenti érvelés alapján az önálló indulás mellett döntő Asztalos Éva az önkormányzati választáson a DK színeiben jutott képviselői mandátumhoz. Ám nem sokkal a választás után egy belső konfliktus egyik főszereplőjévé vált, amikor Bősz Anett, a polgármester felesége, a Gyurcsány Ferenc országgyűlési frakciójába átült listás képviselő vezető szerepet követelt magának a helyi DK-ban. Ez végül a korábbi helyi elnök, Asztalos pártból való távozásához vezetett. A képviselő és segítői azóta többször is nyíltan bírálták Bősz Anettet. 

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.