A Fiatal Családosok a gyermekek védelmére buzdítanak

Egyetért a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a kormány gyermekvédelmi népszavazásról szóló kezdeményezésével. A civil szervezet szerint az április 3-ai gyermekvédelmi népszavazáson a "nem" a jó választás.

A Ficsak álláspontja szerint a gyermekvédelem ügye kiemelt fontosságú Magyarországon, ezért az április 3-ára szervezett népszavazás is “jelentőségteljes esemény a magyar családokra leselkedő külső kényszerítő hatások védelméért”.

A civil szervezet álláspontja szerint a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőké, és nem engedhető meg, hogy “az Európai Bizottság brüsszeli bürokratái hatalmukkal visszaélve kötelezettségszegési eljárás keretében Magyarország ellen forduljanak a gyermekvédelmi törvény miatt”.

A FICSAK ezért egyetért és támogatja a törvény azon pontjait, amelyben az szerepel, hogy a kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást ne tartsanak, számukra nemi átalakító kezeléseket ne népszerűsítsenek, ne legyenek elérhetőek nemátalakító kezelések számukra, fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül ne mutassanak be, valamint a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat ne jelenítsenek meg – közölték.
Hozzátették: a magyar szülők elsöprő többsége elutasítja a kiskorúakat célzó LMBTQ-propagandát.

A Ficsak álláspontja, hogy „egy szülőnek kötelessége megvédeni gyermekét – a nem a jó választás a gyermekvédelmi népszavazáson”, amelyen a családok maguk dönthetnek gyermekeik jövőjét érintő, a gyermekvédelmi törvényhez kapcsolódó kérdéskörben, „s ezzel a brüsszeli bürokraták és egyes aktivista csoportok erőteljes támadását közösen vissza tudjuk verni”.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).