Február 1-je 1998 óta a civilek napja

Érden közel négyszáz, egészen pontosan 374 civil szervezet van (bejegyezve) A civil szervezetek, társulások felelősségvállalása, munkája, jelenléte igyekszik jobbá tenni életünket számos területen.

A civil szervezetek tevékenységénél azonban gyakran különbséget is kell tennünk.

Míg a civil társulások saját tagjaik érdekében jönnek létre, addig a nagy NGO-k gyakran kizárólag saját céljaikért léteznek. (R. Scruton)

Bízzunk benne, hogy Érdet a tagságukért tenni akaró valós civil szervezetek gazdagítják. Ezúton is köszönjük munkájukat!

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.