Érthetetlen! Miért védi a baloldal a pedofilokat?

Alig van olyan szülő Érden, aki nem találkozott még valamelyik közösségi médiás csoportjában a gyerekekre iskolák, buszmegállók környékén leselkedőről szóló figyelmeztető felhívással.

Ugye, hogy összeszorul ilyenkor az ember gyomra? Hiszen ki ne féltené a gyermekét a pedofiloktól, ezektől az alattomos szörnyetegtől? Ezért is volt megnyugtató hír, hogy a Fidesz a jelenleginél sokkal szigorúbban büntetné a pedofil bűncselekmények elkövetőit. 

A pedofilok nyilvános listázására készül a Fidesz” – harsogta a baloldal egyik vezető oldala a kereshető pedofil-nyilvántartás létrehozásáról szóló javaslattal kapcsolatban.  A balliberális lap szerint ugyanis az ilyen nyilvántartások teljesen feleslegesek, hiszen „a nyilvántartott bűnöző bármikor befestetheti a haját, a szomszéd városba is átjárhat gyereket molesztálni, és ha szembejön egy sötét utcán, akkor nem fog bemutatkozni”.  

Nem előzmények nélkül való a rettenetes pedofil bűncselekmények relativizálása, elkövetőinek mentegetése a baloldalon.

Azt hittük, a javaslatcsomag egyetértést vált ki a magyar közélet szereplőiből.  Sajnos tévedtünk. A baloldali sajtó először finoman, majd egyre egyértelműbben kezdte támadni a javaslatot.

Kőszeg Ferenc, az SZDSZ egyik alapítója (és a párt feloszlásáig Csőzik László elv– és harcostársa) 2009-ben a Magyar Narancsban jelentetett meg egy írást, amelyben a poligámia és a pedofilia elfogadtatásáért szállt síkra.

Az Amerikából világszerte szétterjedt új prüdéria, miután a homoszexualitást már nem illik üldöznie, pedofíliát hörögve vesz üldözőbe minden erotikával átszőtt érzelmi kapcsolatot felnőtt és gyerek között.

– írta többek között Kőszeg. Gyerekkori, felnőttekhez kötődő szexuális emlékeit felidézve pedig feltette a kérdést: „ha {Kőszeg} fiával teszi egy nő ugyanezt, vajon mit szólt volna hozzá? Nem tudta eldönteni, hiszen amit Ilonka csinált, az csöppet sem volt a kedve ellenére. Abban azonban biztos volt, ha a lányaival játszik egy férfi orvososdit, azt nem tűrte volna el. De hát hol van akkor a nemek egyenlősége?”

A Népszabadságban Révész Sándor baloldali publicista A pedofil is ember című írásával jelentkezett 2014-ben, majd néhány évvel később a Hvg.hu-n közölt írást, melyben azt írja:

A pedofília nem büntetendő cselekmény! Nem is szabad annak lennie! Sehol sem büntetik, mert nem is lehet.

Az idézett cikk egy a Magyar Narancsban megjelent írásra reagált, melyben a pedofilok személyes történetein keresztül próbálták „érzékenyíteni” az olvasót, az egyik szakértő megszólaló pedig ki is mondja a végső következtetést: „Érthető módon ezeknek a bűncselekményeknek a társadalmi megítélése szélsőségesen negatív. De a képlet azért nem ilyen egyszerű. Jó volna kicsit érzékenyíteni a társadalmat.

Önök mit gondolnak? Küldjék el nekünk véleményüket a szerkesztoseg@erdihirek.hu címre, és ha hozzájárulnak, a következő lapszámunkban – akár név nélkül is – közölni fogjuk.

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.