Érkezik a 13. havi nyugdíj első részlete

A 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítésének első lépéseként idén plusz egyheti nyugdíjat kapnak a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők. Az összeget pénteken kezdik utalni.

Az öregségi nyugdíjasok mellett az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, valamint a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – összesen 2,56 millió ember – kapják meg idén az egyheti plusz juttatást.

Ez átlagosan 37 ezer forintot jelent. Összesen 77 milliárd forintba, a 13. havi nyugdíj teljes visszaépítése pedig így több mint 300 milliárdba kerül majd évente.

Aki bankszámlára kapja az ellátást, már február 12-én hozzájut a plusz összeghez. Postai kézbesítés esetén a februári ellátással együtt, február 12-től kézbesítik a postások a járandóságot.

A kormány a gazdasági újraindítási akcióterv részeként döntött arról, hogy fokozatosan visszaépíti a 13. havi nyugdíjat.

Novák Katalin közösségi oldalán feltöltött videójában reményét fejezte ki, hogy a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítésének köszönhetően nő majd a nyugdíjasok mozgástere, és segít abban, hogy a koronavírus-járvány után visszatérhessen az életük a megszokott kerékvágásba.

A nyugdíjasok megszokhatták, hogy amikor nehezebb idők jönnek, és „összébb kell húzni a nadrágszíjat”, akkor a baloldali kormányok rajtuk spóroltak. Ezért szüntették meg a 13. havi nyugdíjat is – idézte fel a miniszter. Novák részletezte: A Bajnai-kormány a 13. havi ellátás helyett nyugdíjprémiumot vezetett be.

Amit azonban egyetlen baloldali kormányzati évben sem fizettek ki, mert nem tette lehetővé az ország gazdasági teljesítménye.

Ezzel szemben a jobboldali kormányzat idején már háromszor sor került nyugdíjprémium folyósítására is.

Novák Katalin elmondta: a prémiumrendszer a 13. havi nyugdíj visszaépítésével párhuzamosan is megmarad, és bízik abban, hogy az ország gazdasági teljesítménye lehetővé teszi majd, hogy a nyugdíjasok minél több alkalommal megkaphassák ezt a plusz juttatást is.

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.