Érkezik a 13. havi nyugdíj első részlete

A 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítésének első lépéseként idén plusz egyheti nyugdíjat kapnak a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők. Az összeget pénteken kezdik utalni.

Az öregségi nyugdíjasok mellett az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, valamint a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – összesen 2,56 millió ember – kapják meg idén az egyheti plusz juttatást.

Ez átlagosan 37 ezer forintot jelent. Összesen 77 milliárd forintba, a 13. havi nyugdíj teljes visszaépítése pedig így több mint 300 milliárdba kerül majd évente.

Aki bankszámlára kapja az ellátást, már február 12-én hozzájut a plusz összeghez. Postai kézbesítés esetén a februári ellátással együtt, február 12-től kézbesítik a postások a járandóságot.

A kormány a gazdasági újraindítási akcióterv részeként döntött arról, hogy fokozatosan visszaépíti a 13. havi nyugdíjat.

Novák Katalin közösségi oldalán feltöltött videójában reményét fejezte ki, hogy a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítésének köszönhetően nő majd a nyugdíjasok mozgástere, és segít abban, hogy a koronavírus-járvány után visszatérhessen az életük a megszokott kerékvágásba.

A nyugdíjasok megszokhatták, hogy amikor nehezebb idők jönnek, és „összébb kell húzni a nadrágszíjat”, akkor a baloldali kormányok rajtuk spóroltak. Ezért szüntették meg a 13. havi nyugdíjat is – idézte fel a miniszter. Novák részletezte: A Bajnai-kormány a 13. havi ellátás helyett nyugdíjprémiumot vezetett be.

Amit azonban egyetlen baloldali kormányzati évben sem fizettek ki, mert nem tette lehetővé az ország gazdasági teljesítménye.

Ezzel szemben a jobboldali kormányzat idején már háromszor sor került nyugdíjprémium folyósítására is.

Novák Katalin elmondta: a prémiumrendszer a 13. havi nyugdíj visszaépítésével párhuzamosan is megmarad, és bízik abban, hogy az ország gazdasági teljesítménye lehetővé teszi majd, hogy a nyugdíjasok minél több alkalommal megkaphassák ezt a plusz juttatást is.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.