Érden is segítenek a nagycsaládosok a rászorultaknak

Mintegy négyszáz családnak nyújt segítséget a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a koronavírus-járvány harmadik hullámában - tájékoztatott a szervezet szerdán.

a koronavírus harmadik hulláma alatt – április 7-ig – támogatni szeretnék azokat, az elsősorban kisgyermekes családokat, akikre ez a helyzet fokozottan nagy terhet ró. Belső felmérésük eredményeként kiderült, hogy

több mint 70 településen mintegy 400 családnak tudnak segíteni, köztük Érden is.

A NOE önkéntesei segítenek például a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, ügyintézésben, de ingyenes korrepetálást is vállalnak. Emellett felajánlás esetén élelmiszereket, tisztítószereket, ruhákat juttatnak el a rászorulóknak.

A következő napokban például mintegy 3000 rászoruló család részesülhet például abból a 60 tonna jó minőségű krumpliból, amelyet a NOE helyi szervezeti osztanak szét. Erről az egyesület elnöke, az érdi Kardosné Gyurkó Katalin számolt be a közösségi oldalán. (A NOE elnökével készült interjúnkat ITT olvashatják).

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke Érden él

A mostani akciót természetesen a járványügyi előírások fokozott betartása mellett, a személyes kontaktus minimálisra szorításával teszik – hangsúlyozzák a szervezők.

A NOE a közleményében azt is kiemelte, hogy csak azoknak tudnak segíteni, akik a felsorolt települések valamelyikén élnek.

Aki segítségre szorul és az alábbi település valamelyikén él, ezen az emailcímen jelentkezhet: noesegit@noe.hu, megjelölve, hogy konkrétan milyen segítséget kér.

Albertirsa
Ásotthalom
Ásványráró
Budakeszi
Budapest XIV. kerület
Budapest XIII. kerület és környéke
Budapest XVI. kerület
Budapest, III. kerület, Belső Óbudán
Budapest, Újpest
Cegléd
Ceglédbercel
Celldömölk, Celli járás
Diósd
Domaszék
Dombóvár
Dunaharaszti
Dunakeszi
Dunasziget
Eger
Egerlövő
Érd
Felsőpakony
Felsőzsolca
Fót
Gerjen
Göd
Gyarmat
Győr
Győrszentiván
Gyula
Hajdúdorog
Halásztelek
Hangács
Hernád
Iharos
Inárcs
Kalocsa
Kiskunhalas
Kistarcsa
Komló
Koroncó
Kosd
Lakitelek
Megyehid
Mezőberény
Mezőzombor
Miskolc
Mohács
Mórahalom
Mosonmagyaróvár
Muhi
Nagykőrös
Ópusztaszer
Pécs
Perbál
Pilisborosjenő
Pilisszentiván
Röszke
Százhalombatta
Szeged
Szekszárd
Szolnok
Sződ
Táborfalva
Tárnok
Tatabánya
Tiszavasvári
Vác
Várdomb
Vértesszőlős

Főoldalról ajánljuk

ARADSZKI ANDRÁS ÚJRA OTTHON

Közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után, Nagypéntek előtt két nappal gyógyultan térhetett vissza otthonába Érd országgyűlési képviselője, Aradszki András. Legyőzte a covid vírust.

ARADSZKI ANDRÁS ÚJRA OTTHON

Közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után, Nagypéntek előtt két nappal gyógyultan térhetett vissza otthonába Érd országgyűlési képviselője, Aradszki András. Legyőzte a covid vírust.

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.