Érden is segítenek a nagycsaládosok a rászorultaknak

Mintegy négyszáz családnak nyújt segítséget a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a koronavírus-járvány harmadik hullámában - tájékoztatott a szervezet szerdán.

a koronavírus harmadik hulláma alatt – április 7-ig – támogatni szeretnék azokat, az elsősorban kisgyermekes családokat, akikre ez a helyzet fokozottan nagy terhet ró. Belső felmérésük eredményeként kiderült, hogy

több mint 70 településen mintegy 400 családnak tudnak segíteni, köztük Érden is.

A NOE önkéntesei segítenek például a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, ügyintézésben, de ingyenes korrepetálást is vállalnak. Emellett felajánlás esetén élelmiszereket, tisztítószereket, ruhákat juttatnak el a rászorulóknak.

A következő napokban például mintegy 3000 rászoruló család részesülhet például abból a 60 tonna jó minőségű krumpliból, amelyet a NOE helyi szervezeti osztanak szét. Erről az egyesület elnöke, az érdi Kardosné Gyurkó Katalin számolt be a közösségi oldalán. (A NOE elnökével készült interjúnkat ITT olvashatják).

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke Érden él

A mostani akciót természetesen a járványügyi előírások fokozott betartása mellett, a személyes kontaktus minimálisra szorításával teszik – hangsúlyozzák a szervezők.

A NOE a közleményében azt is kiemelte, hogy csak azoknak tudnak segíteni, akik a felsorolt települések valamelyikén élnek.

Aki segítségre szorul és az alábbi település valamelyikén él, ezen az emailcímen jelentkezhet: noesegit@noe.hu, megjelölve, hogy konkrétan milyen segítséget kér.

Albertirsa
Ásotthalom
Ásványráró
Budakeszi
Budapest XIV. kerület
Budapest XIII. kerület és környéke
Budapest XVI. kerület
Budapest, III. kerület, Belső Óbudán
Budapest, Újpest
Cegléd
Ceglédbercel
Celldömölk, Celli járás
Diósd
Domaszék
Dombóvár
Dunaharaszti
Dunakeszi
Dunasziget
Eger
Egerlövő
Érd
Felsőpakony
Felsőzsolca
Fót
Gerjen
Göd
Gyarmat
Győr
Győrszentiván
Gyula
Hajdúdorog
Halásztelek
Hangács
Hernád
Iharos
Inárcs
Kalocsa
Kiskunhalas
Kistarcsa
Komló
Koroncó
Kosd
Lakitelek
Megyehid
Mezőberény
Mezőzombor
Miskolc
Mohács
Mórahalom
Mosonmagyaróvár
Muhi
Nagykőrös
Ópusztaszer
Pécs
Perbál
Pilisborosjenő
Pilisszentiván
Röszke
Százhalombatta
Szeged
Szekszárd
Szolnok
Sződ
Táborfalva
Tárnok
Tatabánya
Tiszavasvári
Vác
Várdomb
Vértesszőlős

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.