Érden is lesz ingyen WIFI egy kormányzati program keretében az érdligeti parkban

Érden információink szerint a kormányzat az érdligeti játszótér területén teszi lehetővé a nagy sebességű, ingyenes nyilvános WIFI-t Ennek beüzemelése lapunk információi szerint hamarosan várható.

Nemrég egy érdi ismerősünk Ausztráliába költözött. Pár hét után meglepődve írta, hogy több napos kutakodás után sem talált még csak megközelítőleg hasonló sebességű internetet nyújtó szolgáltatót, mint itthon. Írta, hogy legyünk hálásak azért az internetért, amit itt Magyarországon elérhetünk!

Márciusban a járvány harmadik hulláma ismét elhozta a távoktatást az általános iskolákban is. A középiskolások illetve az egyetemisták már ősz óta többnyire online tanulnak. A harmadik hullámban sokan ismét otthonról dolgoznak home office-ban. Bizonyára sok családban ismert az is, hogy anya-apa dolgozik az egyik szobában és több másik szobában a gyermekek távoktatásban tanulnak. Ilyenkor bizony elkel a jó sávszélesség és stabil minőségi internet!

A kormány a lezárásokkal egyidőben ingyenessé tette az internet elérést azoknak az iskolásoknak is, akik eddig ezt nem vették igénybe. A legtöbb szolgáltató elébe ment az igényeknek és felajánlotta előfizetőinek a lehetőséget. Egyetlen – Érden is aktív – internet szolgáltató próbálkozott azzal, hogy csak egy rendkívül rövid, háromnapos határidőt adott a nyilatkozat tételre március elején. Amiről sajnos sokan lemaradtak. Reméljük, hogy a fogyasztóvédelemnek lesz ehhez még egy-két szava. 

A kormány által biztosított ingyenes internet hozzáférést azon előfizetők vehetik igénybe, akik a kormányrendelettel összhangban tantermen kívüli digitális oktatásban vesznek részt digitális munkarendben működő alap- és középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.

A kedvezményt mind a diákok, mind az oktatók igénybe vehetik.

Most értékelődik igazán fel az a hatalmas internet kapacitás bővítés, amelyet az elmúlt években a magyar kormány végrehajtott!

A kormány 2015-ben egy programot indított, amiben azt vállalta, hogy országosan minden háztartásban legalább 30 MB-os gyors internet elérhetőség lesz. Ez a Szupergyors Internet Program (SZIP) néven vált ismertté.

Ez a sok tízmilliárdos beruházási program tette lehetővé hogy mára korábban szinte elképzelhetetlen sebességű internet elérés legyen az érdi háztartásokban is. De nem panaszkodhatunk a mobil internet sebességére sem: európai szinten is élen járunk a gyors és stabil mobil internet elérésben. Tehát a mostani lezárások alatt, amikor fokozottabb az igénybevétel, nagy kapacitású és minőségi szolgáltatást lehetővé tevő fizikai hálózatok állnak rendelkezésre Érden is.

Az említett program része az is, hogy az érintett településeken egy-egy nyilvános WIFI létesül, amelyre bárki szabadon rácsatlakozhat.

A környező települések közül Törökbálinton ez már üzemel is a Munkácsy Mihály utcában, TelekomSZIP néven. Nemrég adták át a tárnoki vasútállomásnál, a Géza utcai játszótérnél az új ingyenes nyilvános WIFI-t.

Százhalombattán hamarosan átadják a Vasút utcai szabadidőközpont területén elérhető központot.

Érden információink szerint a kormányzat az érdligeti játszótér területén teszi lehetővé a nagy sebességű, ingyenes nyilvános WIFI-t. Ennek beüzemelése lapunk információi szerint hamarosan várható.

Reméljük, hogy ez mielőbb meg tud valósulni és akkor elmondhatjuk, hogy ezekben az időkben is akadály nélkül el tudjuk érni a digitális szolgáltatásokat akkor is, ha a szabadban vagyunk!

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.