Érden is lesz ingyen WIFI egy kormányzati program keretében az érdligeti parkban

Érden információink szerint a kormányzat az érdligeti játszótér területén teszi lehetővé a nagy sebességű, ingyenes nyilvános WIFI-t Ennek beüzemelése lapunk információi szerint hamarosan várható.

Nemrég egy érdi ismerősünk Ausztráliába költözött. Pár hét után meglepődve írta, hogy több napos kutakodás után sem talált még csak megközelítőleg hasonló sebességű internetet nyújtó szolgáltatót, mint itthon. Írta, hogy legyünk hálásak azért az internetért, amit itt Magyarországon elérhetünk!

Márciusban a járvány harmadik hulláma ismét elhozta a távoktatást az általános iskolákban is. A középiskolások illetve az egyetemisták már ősz óta többnyire online tanulnak. A harmadik hullámban sokan ismét otthonról dolgoznak home office-ban. Bizonyára sok családban ismert az is, hogy anya-apa dolgozik az egyik szobában és több másik szobában a gyermekek távoktatásban tanulnak. Ilyenkor bizony elkel a jó sávszélesség és stabil minőségi internet!

A kormány a lezárásokkal egyidőben ingyenessé tette az internet elérést azoknak az iskolásoknak is, akik eddig ezt nem vették igénybe. A legtöbb szolgáltató elébe ment az igényeknek és felajánlotta előfizetőinek a lehetőséget. Egyetlen – Érden is aktív – internet szolgáltató próbálkozott azzal, hogy csak egy rendkívül rövid, háromnapos határidőt adott a nyilatkozat tételre március elején. Amiről sajnos sokan lemaradtak. Reméljük, hogy a fogyasztóvédelemnek lesz ehhez még egy-két szava. 

A kormány által biztosított ingyenes internet hozzáférést azon előfizetők vehetik igénybe, akik a kormányrendelettel összhangban tantermen kívüli digitális oktatásban vesznek részt digitális munkarendben működő alap- és középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.

A kedvezményt mind a diákok, mind az oktatók igénybe vehetik.

Most értékelődik igazán fel az a hatalmas internet kapacitás bővítés, amelyet az elmúlt években a magyar kormány végrehajtott!

A kormány 2015-ben egy programot indított, amiben azt vállalta, hogy országosan minden háztartásban legalább 30 MB-os gyors internet elérhetőség lesz. Ez a Szupergyors Internet Program (SZIP) néven vált ismertté.

Ez a sok tízmilliárdos beruházási program tette lehetővé hogy mára korábban szinte elképzelhetetlen sebességű internet elérés legyen az érdi háztartásokban is. De nem panaszkodhatunk a mobil internet sebességére sem: európai szinten is élen járunk a gyors és stabil mobil internet elérésben. Tehát a mostani lezárások alatt, amikor fokozottabb az igénybevétel, nagy kapacitású és minőségi szolgáltatást lehetővé tevő fizikai hálózatok állnak rendelkezésre Érden is.

Az említett program része az is, hogy az érintett településeken egy-egy nyilvános WIFI létesül, amelyre bárki szabadon rácsatlakozhat.

A környező települések közül Törökbálinton ez már üzemel is a Munkácsy Mihály utcában, TelekomSZIP néven. Nemrég adták át a tárnoki vasútállomásnál, a Géza utcai játszótérnél az új ingyenes nyilvános WIFI-t.

Százhalombattán hamarosan átadják a Vasút utcai szabadidőközpont területén elérhető központot.

Érden információink szerint a kormányzat az érdligeti játszótér területén teszi lehetővé a nagy sebességű, ingyenes nyilvános WIFI-t. Ennek beüzemelése lapunk információi szerint hamarosan várható.

Reméljük, hogy ez mielőbb meg tud valósulni és akkor elmondhatjuk, hogy ezekben az időkben is akadály nélkül el tudjuk érni a digitális szolgáltatásokat akkor is, ha a szabadban vagyunk!

Főoldalról ajánljuk

ARADSZKI ANDRÁS ÚJRA OTTHON

Közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után, Nagypéntek előtt két nappal gyógyultan térhetett vissza otthonába Érd országgyűlési képviselője, Aradszki András. Legyőzte a covid vírust.

ARADSZKI ANDRÁS ÚJRA OTTHON

Közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után, Nagypéntek előtt két nappal gyógyultan térhetett vissza otthonába Érd országgyűlési képviselője, Aradszki András. Legyőzte a covid vírust.

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.