Érd polgármestere: Most ez van!

A Modern Városok Program felesleges látványberuházások sorozata, ami a nyakukba szakadt – így fakadt ki Érd baloldali polgármestere egy éve. Pedig az előző városvezetés ekkor már nagyon sok építkezésen túl volt a kormányzati támogatásnak köszönhetően. A főutak megújultak, több területen a vízelvezetési gondokat is megoldották. Már nem öntötte el minden nagyobb eső a Szent István utat, a Zámori utat sem kellett a vasúti hídnál lezárni és a Riminyáki úton is hatalmas kapacitás épült ki. A dombról lezúduló vizeket a dunai átemelő előtt egy árvízvédelmi létesítményben, a megépült érdligeti záportározónál fogták fel, hogy ne öntse el a környéket.

A folytatást is előkészítették, így az októberben hatalomra jutott baloldali városvezetést több kritikus területre is kész tervek, engedélyek várták. Sőt, T. Mészáros András volt polgármester és Aradszki András országgyűlési képviselő a minisztériumokban már a folytatásra szánt pénzt is “letárgyalták”. Csőzikéknek ezt a munkát kellett volna folytatni.  Ehelyett permanens pártpolitikai kampányba kezdtek, aminek – mint most, a nagy esőzés után is – Érd issza meg a levét. 

Érd, Akácfa utca – szegély helyett ezt kapták az utca lakói, mert így olcsóbb

Csőzikék semmit nem tettek ez ügyben az elmúlt másfél évben. A Fidesz önkormányzati képviselői nyújtottak be közgyűlési határozatot, hogy végre kezdjék már előkészíteni a pályázatot. Azoknak a terveknek a felhasználásával, amelyek korábban már elkészültek. Azért, hogy legalább idén nyárra megérkezzen a pénz és épülhessen végre tovább, amit a korábbi városvezetés elkezdett. A javaslatot a polgármester és a baloldali többség elutasította. A májusi eső kellett hozzá, hogy hirtelen felébredjen: valamit tenni kellene. Ám az érdemi munka helyett megint csak egy facebook-bejegyzésre futotta: ezért is a kormány a hibás.

Május végén elmaradt a polgármesteri szelfi a hordalék lapátolásról az Akácfa utcában

Most már Csőzik László is rájöhetett, hogy a csapadékvíz elvezetés nem látványberuházás. Kár, hogy közben eltelt másfél év. Így nem csoda, ha a polgármester úgy kommentálta a pünkösdi nagy esőzést, hogy “most ez van”…

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.