Érd polgármestere: Most ez van!

A Modern Városok Program felesleges látványberuházások sorozata, ami a nyakukba szakadt – így fakadt ki Érd baloldali polgármestere egy éve. Pedig az előző városvezetés ekkor már nagyon sok építkezésen túl volt a kormányzati támogatásnak köszönhetően. A főutak megújultak, több területen a vízelvezetési gondokat is megoldották. Már nem öntötte el minden nagyobb eső a Szent István utat, a Zámori utat sem kellett a vasúti hídnál lezárni és a Riminyáki úton is hatalmas kapacitás épült ki. A dombról lezúduló vizeket a dunai átemelő előtt egy árvízvédelmi létesítményben, a megépült érdligeti záportározónál fogták fel, hogy ne öntse el a környéket.

A folytatást is előkészítették, így az októberben hatalomra jutott baloldali városvezetést több kritikus területre is kész tervek, engedélyek várták. Sőt, T. Mészáros András volt polgármester és Aradszki András országgyűlési képviselő a minisztériumokban már a folytatásra szánt pénzt is “letárgyalták”. Csőzikéknek ezt a munkát kellett volna folytatni.  Ehelyett permanens pártpolitikai kampányba kezdtek, aminek – mint most, a nagy esőzés után is – Érd issza meg a levét. 

Érd, Akácfa utca – szegély helyett ezt kapták az utca lakói, mert így olcsóbb

Csőzikék semmit nem tettek ez ügyben az elmúlt másfél évben. A Fidesz önkormányzati képviselői nyújtottak be közgyűlési határozatot, hogy végre kezdjék már előkészíteni a pályázatot. Azoknak a terveknek a felhasználásával, amelyek korábban már elkészültek. Azért, hogy legalább idén nyárra megérkezzen a pénz és épülhessen végre tovább, amit a korábbi városvezetés elkezdett. A javaslatot a polgármester és a baloldali többség elutasította. A májusi eső kellett hozzá, hogy hirtelen felébredjen: valamit tenni kellene. Ám az érdemi munka helyett megint csak egy facebook-bejegyzésre futotta: ezért is a kormány a hibás.

Május végén elmaradt a polgármesteri szelfi a hordalék lapátolásról az Akácfa utcában

Most már Csőzik László is rájöhetett, hogy a csapadékvíz elvezetés nem látványberuházás. Kár, hogy közben eltelt másfél év. Így nem csoda, ha a polgármester úgy kommentálta a pünkösdi nagy esőzést, hogy “most ez van”…

Főoldalról ajánljuk

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.