Építményadó mentesség az időseknek – csak kérelemre és jövedelemhatárhoz kötve!

Aki megfelel a feltételeknek, annak egy erre kialakított nyomtatványon idén is kérni kell a kivetett adó elengedését, csatolva a szükséges igazolásokat.

Az idei építményadó-mentesség igényléséhez fontos tudnivaló: évente kell kérelmezni és mellette igazolni azt, hogy a kérelmező megfelel az alábbi feltételek valamelyikének:

– 65 éven felüli életkor, egyedül él és a havi nettó jövedelme nem több, mint 142.500 Ft
– 65 éven felüli életkor, ketten élnek a háztartásban és kettőjük jövedelme nem haladja meg a 228.000 Ft-ot
– rokkantsági vagy fogyatékossági támogatásban részesülő van a családban és az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 85.500 Ft-ot

Aki megfelel a feltételeknek, annak egy erre kialakított nyomtatványon idén is kérni kell a kivetett adó elengedését, csatolva a szükséges igazolásokat.

A nyomtatványt ide kattintva letöltheti.

Érden építményadót először 2002-ben, az MSZP-SZDSZ városvezetés alatt kellett fizetni. 2011-ben a fideszes városvezetés átalakította ezt és bevezette azt a rendszert, amely kizárta, hogy a száz-százötven négyzetméter fölötti villák tulajdonosai csak a minimális adót fizessék.

Az előző,  fideszes városvezetés több mentességet is bevezetett. A 70 év felettiek – amennyiben kérték – mentesülhettek az adó befizetése alól. Ugyanígy kérelemre mentesülhettek azok, akiknek megélhetését veszélyeztette volna az adó befizetése. Évről-évre sokan éltek a lehetőséggel, több tízmillió forint maradt így az érdiek pénztárcájában.

Csőzik László a 2019-es választási kampányban azt ígérte, hogy eltörlik a 65 év fölöttiek építményadóját. MIndenkiét, feltétel nélkül. Az ígéretben szó sem volt arról, amivé később az ígéret vált, vagyis hogy ezt kérelmezni kell és csak bizonyos jövedelemhatár alatt jár. De amint megválasztották polgármesternek, Csőzikék így és nem az ígéretnek megfelelően módosították az adórendeletet. 

Az idősek pedig megkapták az adóról szóló értesítőjüket. Sokan pedig csak a beadott mentességi kérelem elutasításával szereztek tudomást arról, hogy az ígérettel ellentétben mégsem mindenkinek jár az adómentesség.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.