Energiahatékonysági pályázatot jelentett be a pénzügyminiszter

Energiahatékonysági pályázatot jelentett be a pénzügyminiszter

12 milliárd forintos energiahatékonysági támogatás indul a magyar kis- és középvállalkozásoknak - jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

A cégek legalább 75, de akár 500 millió forintot nyerhetnek el a fűtésük és világításuk korszerűsítésére, napelem vagy hőszivattyú telepítésére. Varga Mihály elmondta: céljuk, hogy a fejlesztésekkel csökkentsék a vállalkozások rezsiköltségét, erősítsék a versenyképességüket.

A vállalkozások, köztük a kkv-k is nem rezsicsökkentett, hanem piaci áron veszik az energiát. Mint ismert, a villamosenergia- és gázárak rendkívüli mértékben elszabadultak az elmúlt időszakban, így számos vállalkozás nyereségességét, sőt működését is veszélyeztethetik. Rezsicsökkentés jelleggel tavaly decembertől az már lehetővé vált, hogy a villamos áramot rezsicsökkentett áron, egyetemes szolgáltatóhoz átszerződve szerezzék be a kkv-k. Ez a lehetőség azonban a meghirdetés szerint csak idén június 30-ig szól.

A miniszter posztjában arra is kitért, hogy a kkv-s pályázat elérhető a www.palyazat.gov.hu oldalon.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.