Elkezdődött a Településfásítási Program tavaszi időszaka

Elkezdődött a Településfásítási Program tavaszi időszaka

Az új erdők telepítésére benyújtott támogatási kérelmek meghaladták a 42 ezer hektárt. Ennek keretében 19 megyében, összesen 364 településen 10.000 fát ültetnek el.

A Településfásítási Programot az Országfásítási Program részeként 2020-ban hirdette meg az Agrárminisztérium a települések zöldítése és környezeti állapotának javítása érdekében. A kormányzat célja, hogy 2030-ra 24 százalékról 27 százalékra nőjön az ország fával borított területe.

A programra tavaly mintegy egymilliárd forintot fordított a kormány. Ez tehát a rendszerváltozás óta meghirdetett legnagyobb belterületi fásítási program.

Kár, hogy az érdi városvezetés idén sem vesz részt a programban.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.