Eljön a sötétség ideje Érden?

A közpénzből fenntartott érdi városi média karácsony előtti órákban is hazugsággal hergelte az olvasókat, és ehhez Lengyel Péter momentumos önkormányzati képviselő, frakcióvezető is csatlakozott. Szerinte a közvilágítás nem is kötelező önkormányzati feladat. Órák alatt lebuktak.


December 24-én jelent meg az a tavalyi Magyar Közlöny, melyben a kormány sok hazai önkormányzatnak juttatott támogatásokról szóló határozata is benne volt. Gyorsan le is csapott a hírre a 24.hu. Azt a nem valós információt terjesztve, miszerint csak fideszes városok kaptak a támogatásból.


A közpénzből – a 2019-es évhez képest több 10 millió forintos többlet költséggel – működő Érdi Médiacentrum és annak online oldala pedig még ezt is tetézte. Az Érdmost.hu 24-én délután egy teljesen hazug hírrel hergelte az olvasóit. A “Csak kormánypárti városok kaptak 1,38 milliárdos támogatást” címmel megjelent írást később törölték.

A városi közmédia cikke, amit később töröltek

A Magyar Közlönyben megjelent adatok alapján lapunk közölte elsőként a hírt, hogy Érdnek is jutott 211 millió Ft. A hivatalos városi média hazugsága így gyorsan lelepleződött.

Lengyel Péter, a Momentum önkormányzati képviselője, a városházi többséget adó frakció vezetője is a 24.hu cikkét osztotta meg. Úgy tűnik, még véletlenül sem olvasta el az amúgy mindenki számára elérhető Magyar Közlönyt. A több érdi csoportban is feltett posztja szerint a 24. hu oldal hazug cikke a bizonyíték arra, hogy az ellenzéki városok kivéreztetése folyik. A frakcióvezető később frissítette a posztját, feltehetően a mi hírünket olvasva…

És még ezt is fokozta…

Lengyel ígért egy átfogó elemzést az ünnepek utánra, amelyet aztán december 30-án meg is jelentetett. Bár ebben is látható volt, hogy sok ellenzéki település kapott támogatást, a képviselő most annak célzott jellegét kifogásolta. Azt “jótékonyan kifelejtette”, hogy az Orbán kormány az elmúlt 5 évben soha nem látott mértékű, 65 milliárd forint támogatást adott Érdnek. Aminek nagy része a mai napig az önkormányzat bankszámláin van.

Törölt bejegyzés: Lengyel Péter szerint a közvilágítás nem kötelező önkormányzati feladat

Itt az egyik kommentelő kiemelte, hogy örülni kell, hiszen eddig a kötelező feladatokat is veszélyben érezték és most arra kaptak támogatást.

Azonban Lengyel a válaszában azt állította, hogy például a közvilágítás nem kötelező önkormányzati  feladat.  Ezt a kommentfolyamot később Lengyel Péter szisztematikusan és demokratikusan törölte.

Sok mindent kérdezhetnénk mindezek alapján, például azt, hogy miért nem vállalja saját véleményét a Momentum politikusa? Vagy miért “téved” ennyit és posztol elhamarkodottan mostanában? De az is felmerülhet, hogy mennyire felkészült az a vezető, aki ennyire nincs tisztában az önkormányzati feladatokkal.

De ezen kérdések helyett csak küldenénk a linket, amiből a kedves olvasó és Lengyel Péter is megtudhatja, mik az önkormányzat kötelező feladatai.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.