Eljön a sötétség ideje Érden?

Eljön a sötétség ideje Érden?

A közpénzből fenntartott érdi városi média karácsony előtti órákban is hazugsággal hergelte az olvasókat, és ehhez Lengyel Péter momentumos önkormányzati képviselő, frakcióvezető is csatlakozott. Szerinte a közvilágítás nem is kötelező önkormányzati feladat. Órák alatt lebuktak.


December 24-én jelent meg az a tavalyi Magyar Közlöny, melyben a kormány sok hazai önkormányzatnak juttatott támogatásokról szóló határozata is benne volt. Gyorsan le is csapott a hírre a 24.hu. Azt a nem valós információt terjesztve, miszerint csak fideszes városok kaptak a támogatásból.


A közpénzből – a 2019-es évhez képest több 10 millió forintos többlet költséggel – működő Érdi Médiacentrum és annak online oldala pedig még ezt is tetézte. Az Érdmost.hu 24-én délután egy teljesen hazug hírrel hergelte az olvasóit. A „Csak kormánypárti városok kaptak 1,38 milliárdos támogatást” címmel megjelent írást később törölték.

A városi közmédia cikke, amit később töröltek

A Magyar Közlönyben megjelent adatok alapján lapunk közölte elsőként a hírt, hogy Érdnek is jutott 211 millió Ft. A hivatalos városi média hazugsága így gyorsan lelepleződött.

Lengyel Péter, a Momentum önkormányzati képviselője, a városházi többséget adó frakció vezetője is a 24.hu cikkét osztotta meg. Úgy tűnik, még véletlenül sem olvasta el az amúgy mindenki számára elérhető Magyar Közlönyt. A több érdi csoportban is feltett posztja szerint a 24. hu oldal hazug cikke a bizonyíték arra, hogy az ellenzéki városok kivéreztetése folyik. A frakcióvezető később frissítette a posztját, feltehetően a mi hírünket olvasva…

És még ezt is fokozta…

Lengyel ígért egy átfogó elemzést az ünnepek utánra, amelyet aztán december 30-án meg is jelentetett. Bár ebben is látható volt, hogy sok ellenzéki település kapott támogatást, a képviselő most annak célzott jellegét kifogásolta. Azt „jótékonyan kifelejtette”, hogy az Orbán kormány az elmúlt 5 évben soha nem látott mértékű, 65 milliárd forint támogatást adott Érdnek. Aminek nagy része a mai napig az önkormányzat bankszámláin van.

Törölt bejegyzés: Lengyel Péter szerint a közvilágítás nem kötelező önkormányzati feladat

Itt az egyik kommentelő kiemelte, hogy örülni kell, hiszen eddig a kötelező feladatokat is veszélyben érezték és most arra kaptak támogatást.

Azonban Lengyel a válaszában azt állította, hogy például a közvilágítás nem kötelező önkormányzati  feladat.  Ezt a kommentfolyamot később Lengyel Péter szisztematikusan és demokratikusan törölte.

Sok mindent kérdezhetnénk mindezek alapján, például azt, hogy miért nem vállalja saját véleményét a Momentum politikusa? Vagy miért „téved” ennyit és posztol elhamarkodottan mostanában? De az is felmerülhet, hogy mennyire felkészült az a vezető, aki ennyire nincs tisztában az önkormányzati feladatokkal.

De ezen kérdések helyett csak küldenénk a linket, amiből a kedves olvasó és Lengyel Péter is megtudhatja, mik az önkormányzat kötelező feladatai.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.