Egerszegi Krisztina az Úszó Nemzet Program nagykövete

Egerszegi Krisztina az Úszó Nemzet Program nagykövete

Évi 7,2 milliárd forintot fordít a kormány a 2028-ig tartó Úszó Nemzet Program keretében a kisgyerekek úszásoktatására.

Egerszegi Krisztina Érden élő ötszörös olimpiai bajnok úszó a Nemzeti Sportnak elmondta: három éve kezdődött el a gondolkodás az Úszó Nemzet Programról. Nagyon sok olyan gyerek van, aki nem jut el uszodába. Egész egyszerűen azért, mert nem teheti meg, mert nincs rá lehetősége. A programon sokan és sokat dolgoztak, hogy minden egyes részlet összeálljon, hogy minél tökéletesebb legyen.

„Az Úszó Nemzet Programnak nem az a lényege, hogy abból, aki részt vesz benne, versenyúszó legyen, itt nem ez a cél – sokkal inkább az, hogy megismerkedjenek és megbarátkozzanak a vízzel, hogy ne féljenek tőle, hogy megszeressék. Tudjuk mindannyian, attól, amit nem ismerünk, sokszor félünk, a félelem pedig sok minden mást blokkol bennünk, az életünkben, a mindennapjainkban.

Engem is azért írattak be úszni a szüleim, hogy ha vízpart mellett nyaralunk, ne legyen semmi gond, s nem azért, hogy később élsportoló váljék belőlem. Fontos, hogy mindenki megtanuljon úszni, az úszás pedig majd’ minden sportág alapját jelenti.” – mondta el Egerszegi Krisztina.

A Magyar Úszó Szövetség 2020 őszén indította el a programot próbaként Budapest XXII. kerületében, Debrecenben, Móron és Tokajban.

A kormány elégedett a próbaprogram eredményeivel, ezért a „Minden gyermek tanuljon meg úszni!” cél érdekében kiterjeszti az óvodai nagycsoportosok és az általános iskolai alsó tagozatosok kötelező úszásoktatását.

A mostani döntés szerint első alkalommal 2022. február 1. és 2028. június 30. között szélesebb körben is megvalósítják. Ehhez már az idei költségvetésből és aztán 2028-ig évente 7,2 milliárd forintot ad a kormány.

A programot „a Magyar Úszó Szövetség bevonásával és a kiválasztott települések illetékes köznevelési intézményei fenntartóinak közreműködésével” kell lebonyolítani. A pénzt az Úszó Szövetség kapja, Kásler Miklós miniszternek „a támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes feltételeit meghatározó támogatói okiratot” kell vele aláírnia.

Bízunk benne, hogy Érden is élvezhetik gyermekeink a Program előnyeit!

erdihirek.hu

A következő 5 év legfontosabb feladata Érden

Az otthonos Érd büszke arra, hogy megyei jogú város. Ezért sokan gondolják azt, hogy érdemes arra, hogy rangjának megfelelő úthálózatot kapjon. Ez az a terület, ahol már mindent megígértek már

Legyen Érd ismét a nyertesek között!

Megújult csapattal jelentkezett a Fidesz a júniusi önkormányzati választáson. Céljuk nem kevesebb, mint hogy elérjék: Érd újból fejlődésnek induljon az elmúlt évek stagnálása után. Interjú Gasparik Gábor érdi Fidesz elnökkel.

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.