Döntsünk közösen a legfontosabb ügyekben!

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Dr. Aradszki András városi konzultációt hirdetett a következő évek legfontosabb feladatait illetően. A kérdőív kitölthető az interneten, a www.aradszkiandras.hu oldalon, illetve postai úton az Érd, Alsó u. 10-re címezve. A válaszokat 2022. február 15-ig kérik elküldeni.

1. Útépítés

2006-ban 100 km burkolt út volt, 2019-re 180 km burkolt út lett. Még 250 km utat kellene leburkolni. 2018-ban a fideszes városvezetés megkezdte egy lakóutcák építését célzó beruházás és ahhoz szükséges döntések előkészítését. A 2019-ben hivatalban lépett új városvezetés a döntéselőkészítési munkákat leállította. Így nem készültek el a városrészi tervek arra nézve, hogy milyen közműveket (pl. ivóvízvezeték) kell kicserélni, hol elengedhetetlen a csapadékvíz-elvezetés és milyen forgalmi rend legyen a környéken. A város elképzeléseit rögzítő döntéselőkészítő anyag hiányában a több tízmilliárdos kormányzati támogatás sem érkezhetett meg Érdre.

Ön az alábbiak közül melyik állítással ért egyet a jövőre nézve?

a. A mindenkori városvezetés dolga, hogy a lakóút fejlesztési programot előkészítse és megvalósítsa.

b. A lakóutak fejlesztése, a csatornázáshoz hasonlóan, egy nagy beruházási programban kellene megvalósuljon.

c. Nem kell semmit tenni, elég ha a kb. 600 utcából évente 10-15 utcát leaszfaltoz a városvezetés.

2. Óvodák, bölcsődék , iskolák

Az elmúlt 10 évben Érden valamennyi óvoda megújult, bővült, új óvodák épültek. A város bölcsődéi is megújultak, bővültek és további bölcsődékre biztosított a kormány fedezetet. Sajnos a baloldali városvezetés alatt megnyert pályázat ellenére sem épült új oktatási-nevelési intézmény.

Ön az alábbiak közül melyik állítással ért egyet a jövőre nézve?

a. A mindenkori városvezetés dolga, hogy egy oktatási-nevelési intézményfejlesztési programot készítsen elő és valósítson meg.

b. Még legalább két új óvoda és két új bölcsőde, valamint egy új iskola kellene Érdre.

c. Most már elegendő óvoda, bölcsőde és iskola van Érden, inkább más infrastruktúrát kellene fejleszteni.

3. Helyi gazdaság

Az elmúlt 10 évben Érden sok új vállalkozás telepedett meg és az iparűzési adóbevétel jelentősen növekedett. A Modern Városok Program keretében kormányzati támogatásból több turisztikai beruházás előkészítése kezdődött meg és létrejött egy 40 hektáros új ipari övezet. Ez a jó irány azonban még nem elég, további beruházások kellenek a helyi gazdaság erősítésére.

Ön az alábbiak közül melyik állítással ért egyet a jövőre nézve?

a. A mindenkori városvezetés dolga, hogy a helyi a gazdaságfejlesztési programot előkészítse és megvalósítsa.

b. Jöjjön létre a helyi gazdaság és az önkormányzat adóerő képességének megerősítése céljából még legalább 150 hektár új gazdasági övezet.

c. Már most is elég erős a helyi gazdaság, további fejlesztése nem szükséges.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).