Csőzikék nem építik meg a parkvárosi bölcsődét

Eredménytelenné nyilvánította a városvezetés a Favágó utcai új bölcsőde megépítésére kiírt közbeszerzési eljárást. Az előző városvezetés által megszerzett 400 millió forint támogatást így vissza kell fizetni az államnak.

Ismert, hogy az előző önkormányzati ciklusban több új óvoda épült, minden óvodát és bölcsődét felújítottak. A kisgyerekes szülők által elérhető bölcsődei férőhelyek száma megduplázódott. Ennek ellenére óriási igény mutatkozott újabb bölcsődére, ezért a T. Mészáros András vezette önkormányzat pályázott és nyert. Úgy adták át 2019-ben a város vezetését, hogy minden rendelkezésre állt Csőzikék számára: tervek, engedélyek és pénz is a megépítésre.

A hivatalba lépett új városvezetés azonban két évig szó szerint rá se nézett a beruházásra. Ha időben kiírták volna a közbeszerzésre a pályázatot, akkor a mostani árak feléért elkészülhetett volna a bölcsi. Az időhúzás azonban tudatos volt: azt akarták, hogy csak az országgyűlési választás után, 2023-ban készüljön el a bölcsi, hogy addig  kormányt és az előző vezetést hibáztathassák. 

Ennek az ostoba és önző stratégiának azonban az érdiek lettek a vesztesei. Csőzikék lemondtak 400 millió forint fejlesztési pénzről. Az egész világon tapasztalható folyamatok miatt jelentősen emelkedtek mind az építőanyag árak, mind a munkadíjak. Így már senki nem vállalja, hogy megépítse annyiért, amennyibe két éve került volna.

Egészen konkrétan a parkvárosi bölcsőde esetén eddig a totojázással a városnak és lakóinak okozott kár több száz millió forint. És ez még csak a kezdet, sorra dőlhet be majd a többi előkészített beruházás is hasonló okból.

Főoldalról ajánljuk

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.