Csőzik betiltotta a beszédeket az 56-os forradalom városi megemlékezésén

Érd polgármestere úgy döntött, hogy mostantól nem lesznek beszédek az 1956-os forradalom emlékünnepén, mert szerinte nem méltó politikai beszédeket mondani egy politikai jellegű eseményen.

Persze értjük a valódi okot. DK-s feleségének politikai főnöke, Gyurcsány Ferenc 15 évvel ezelőtt a rendőreivel verette szét az ellene és a politikája ellen tiltakozó tömeget. Sokan nem felejtették el ezt az aljas tettet, amit ő és az akkori liberális főpolgármester később még azzal is tetéztek, hogy kitüntették az erőszakra közvetlenül parancsot adó rendőri vezetőket. 

Nyilvánvaló, hogy Csőzik Gyurcsányt és a felesége politikai érdekeit védi a mostani döntésével.

Érd baloldali polgármestere  nem is adhatta volna nyilvánvalóbb jelét annak, hogy ebben az ügyben a rendőri erőszak pártjára állt. Nem akarja, hogy erről szó essék, nem akarja, hogy őt és a feleségét és az érdi baloldalt szembesítsék Gyurcsány gaztettével. Próbálja meg nem történtté hazudni a nemzet ellen elkövetett aljasságot, és igyekszik megakadályozni, hogy erről a – sok ismert baloldali által is nyilvánosan elismert – gazságról annak 15 éves évfordulóján, a forradalom napján beszélni lehessen. Ahogy ő fogalmazott: száműzi a politikai beszédeket október 23-án.

Itt tartunk 2021 őszén, 65 évvel azután, hogy a magyar nép történelmének egyik legbátrabb tettét hajtotta végre: letépte a szovjet és a magyar kommunisták által rárakott rabláncot. Erre emlékezni Csőzik szerint „unalmas és izzadságszagú”. Ő szórakoztatni akar, „felejthetetlen” bulit akar, „fancy” azaz szórakoztató mulatságot akar. 

Az emlékezés a baloldalon nem trendi. Hát persze. Túl sok a bűn, amit a magyar nemzet ellen elkövettek.

Nem mintha Csőzik korábban távol tartotta volna magát a politikai megnyilvánulásoktól. Városi ellenzékként előszeretettel használta nemzeti ünnepeinket arra, hogy kifejezze politikai véleményét. Csak hogy ne menjünk túl messzire az időben:

2018. március 15-én elmondott ünnepi beszédének nagy részét is az akkori városvezetés elleni támadásnak szentelte.

2018-ban még a Szenteste előtti estére is tüntetést szerveztek, ordítva vonultak a városközpontban, miközben minden jóérzésű ember már elcsendesedve készült a másnapi ünnepre. 2014 után gyakorlatilag nem volt olyan ünnep, amelyen valamilyen módon ne lett volna politikai tartalmú demonstráció. Még a gyerekeknek szervezett Tök-fesztiválját is alpári politizálásra használta!

De nem is azzal van baj, hogy egykor még úgy gondolták, helye van a politikai véleménynyilvánításnak. Baj azzal a képmutatással van, ahogy ma kezelik a forradalom ünnepét. Egykor a leggyalázatosabb rágalmaktól sem riadtak vissza ünnepeink alkalmával, ma azt mondják, hogy politikai ünnepen politikáról beszélni nem méltó, sőt, izzadságszagú és uncsi.

Mi ez, ha nem cinikus hatalmi arrogancia?

Csőzik László és felesége, Bősz Anett nagyon tévednek, ha azt hiszik, befoghatják azok száját, akik még emlékeznek Gyurcsány gyalázatos tettére. Nagyon tévednek, ha azt hiszik, hogy a családi vacsoraasztalnál röhögve kifundált cinikus ötletük célt érhet. 

Igenis lesznek, akik kimondják, amit október 23-án ki kell mondani. És elég hangos lesz a kimondott szó ahhoz, hogy a gyávák, a becstelenek, az árulók is meghallják.

Főoldalról ajánljuk

Az adócsökkentések szinte mindenkit érintenek 2022-ben

Szinte mindenkit érintenek az adócsökkentések 2022-ben, összességében több mint 1500 milliárd forint marad többek között a családoknál, a fiataloknál, a kis- és közepes vállalkozásoknál, a kripto-devizával kereskedőknél, valamint a munkáltatói adó csökkentése és a minimálbér emelése révén a dolgozók jelentős többségénél is.

Érdi Városi Konzultáció 2022

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Dr. Aradszki András konzultációt hirdetett a következő évek legfontosabb feladatait illetően. A konzultáció kitölthető az interneten, a www.aradszkiandras.hu oldalon, illetve postai úton az Érd, Alsó u. 10-re címezve. A válaszokat 2022. február 15-ig kérik elküldeni.

Modellértékű technikum épül Biatorbágyon

Elhelyezték a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium (BIT) alapkövét. A Magyarországon modellértékűnek számító BIT a jövőben 500 diák számára kínál piacképes szaktudást, valamint egy gimnáziumi osztályt is indít.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.