Csőtörés! Válságmegbeszélést tartott az országgyűlési képviselő (videó)

Csőtörés! Válságmegbeszélést tartott az országgyűlési képviselő (videó)

A ma délelőtti megbeszélésen részt vettek az érintett települések (Érd, Diósd, Törökbálint) polgármesterei.

dr. Aradszki András közleménye összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat  a kialakult helyzettel kapcsolatosan:

Tisztelt Érdiek!
Dr. Csőzik László polgármester úrral, Elek Sándor polgármester úrral, Spéth Géza polgármester úrral és az ÉTV szakembereivel ma délelőtt válságmegbeszélést tartottunk.

Az ott elhangzottak alapján tájékoztatom Önöket, hogy az érdi Bakonyi utcai víztározó medence 75%-os feltöltésével nagy valószínűséggel a magasabb nyomásövezetekbe is esély van az ivóvízellátás fenntartására.

Ahhoz, hogy kitartsunk, szükség van az Önök segítségére is! A legnagyobb problémát jelenleg a Fonó utcai glóbusz feltöltése jelenti. Ezért továbbra is fontos, hogy mindenki takarékoskodjon a vízzel, hiszen csak így lehet elérni, hogy a város északi részében élőknek is jusson víz. Ha kevesebb vizet fogyasztunk, akkor a Bakonyi-Mecseki utcai medencék nem ürülnek le teljesen, így a vízmű ezekből tud a Tárnoki út fölötti városrészben is vizet szolgáltatni. A térségben jelenleg több helyen is rendelkezésre áll lajtoskocsi. Teljes biztonságot azonban a Tárnoki úton a 600-as cső cseréje fog jelenteni.

Jó hír, hogy a szükséges alkatrész már a holnapi napon megérkezhet. A szakemberek rögtön elkezdik a beszerelést, majd a tározók feltöltését. Optimális esetben a pénteki nap végére helyreállhat az ivóvízellátás. Annak érdekében, hogy a mostani rendkívüli helyzet ne ismétlődhessen meg, már januárban – a megfelelő egyeztetés után – közösen fordulunk Magyarország Kormányához, és kérni fogjuk a térség vízellátásának mielőbb fejlesztését.”

 

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.