Családi rezsitámogatást, az intézmények védelmét javasolja az érdi Fidesz vezetője – A városvezetők egymásnak is ellent mondanak

Családi rezsitámogatást, az intézmények védelmét javasolja az érdi Fidesz vezetője – A városvezetők egymásnak is ellent mondanak

Csőzik László polgármester szerint még az óvodákat is be kell zárni hamarosan, alpolgármestere, Szűcs Gábor viszont ennek ellentmondva azt közölte a minap, hogy az óvodák, bölcsődék nem zárhatnak be. Közben az érdi Fidesz frakcióvezetője, a korábbi polgármester, T. Mészáros András egy többpontos javaslattal állt elő, amellyel kezelni lehetne a háború okozta gazdasági és energiaválság miatt kialakult helyzetet a városban.

T. Mészáros András a közösségi oldalán tette közzé a javaslatait, amelyek közül a legfontosabb, hogy a városvezetés vállaljon garanciát arra, hogy nem záratja be az érdi bölcsődéket, óvodákat, egészségügyi intézményeket. „Az érdi szülőket nem szabad kivonni a megélhetésüket biztosító munkából. Az intézményfenntartó legelső feladata –, hogy ezek az intézmények minden körülmények között ellássák az érdi gyerekeket” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

T. Mészáros András és Orbán Viktor miniszterelnök 2015-ben, az érdi Modern Városok Program szerződésének megkötésén

Legyen fűtési támogatás, ne emeljék a bérleti díjakat

A várost 13 évig vezető volt polgármester további javaslatai:

  • a közbiztonság fontosságára való tekintettel a közvilágítást nem szabad csökkenteni,
  • az önkormányzat a gyermekeket nevelő családoktól vállalja át az intézményi díjak (pl. étkezési díj) emelkedésének a költségeit,
  • a városvezetés adjon garanciát arra is, hogy nem emeli tovább az önkormányzati bérlakások bérleti díját,
  • az önkormányzat nyújtson fűtési támogatást Érd rászoruló lakosai, családjai számára havi 10 ezer Ft. értékben,
  • készüljön felmérés az Érden lévő mintegy 30 ezer házas ingatlan energetikai minőségéről,
  • a város energia szükségletét megismerve létre kell hozni az Érdi Energia Működtetési Alapot és az Érdi Energia Fejlesztési Alapot is a lakosok támogatására, illetve az energiafelhasználás minőségének javítására,
  • fel kell készülni legalább 800 földes utca portalanítására, a Késő Géza útépítési program folytatására. programot.

Lapunk kérdésére T. Mészáros András elmondta, hogy

a javaslatai pénzügyi fedezete biztosítható, ennek részleteit is hamarosan a nyilvánosság elé tárja.

Csőzik mindent bezáratna

Csőzik László polgármester a háború okozta energiaválsággal kapcsolatban mindössze egyszer nyilvánult meg eddig, azt sem az érdi nyilvánosságban tette, hanem a hvg.hu-nak adott interjúban. Ebből kiderült, hogy Csőzik és stábja csupán egy vészforgatókönyvvel készül, az érdiek javára fordítható, az itt élők érdekeit képviselő stratégiája azonban nincs. A polgármester egyértelműen elmondta, hogy terve szerint „előbb a művház, a könyvtár, a galéria, majd a sportlétesítmények, végül a bölcsődék és az óvodák zárnak be.”

Az alpolgármester ellentmond a főnökének

Szűcs Gábor alpolgármester ezen a drasztikus és különösebb gondolkodást nem igénylő pártpolitikai megnyilatkozáson próbált enyhíteni néhány nappal később. Konkrétumokat ugyan ő sem volt hajlandó az érdiek tudomására hozni, de azt kijelentette, hogy az önkormányzat számára kötelező feladatokat, szolgáltatásokat el kell és el is fogják látni. „a megszorítások például a közvilágítást vagy az óvodákat, bölcsődéket nem fogják érinteni”.

Szűcs Gábor alpolgármester (fotó: facebook)

Az, hogy Csőzik és Szűcs egymásnak ellentmondó nyilatkozatából melyik az igaz, majd az idő eldönti. Ahogy azt is, elfogadja-e a baloldali többség az érdi Fidesz javaslatait.

A tét nagy: mi, érdiek vagyunk azok.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.