Bölcsődékre ír ki pályázatot a kormány – Érd is nyerhetne

Két bölcsőde megépítését már elpuskázta a jelenlegi városvezetés, reméljük, ezúttal pályáznak és sikerül eredményes pályázatot benyújtaniuk. Ugyanis mintegy kétmilliárd forint keretösszegű pályázatot ír ki a kormány Pest megyei bölcsődei férőhelyek létrehozására.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a közösségi oldalán közzétett videóban azt mondta, hogy az önkormányzati vagy egyházi fenntartók január 27-től február 26-ig adhatják be a pályázatokat. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás maximális összege 600 millió forint.

A támogatással Pest megyében több száz bölcsődei férőhely jöhet létre – tette hozzá a miniszter.

A kormány a kisgyermekes családok helyzetének javítását szolgáló férőhelybővítés mellett folyamatosan növeli a bölcsődei dolgozók elismerését, és a bölcsődei finanszírozást is évről évre emeli – mondta Novák Katalin.

A kormány az elmúlt években 170 milliárd forinttal támogatta a bölcsődei férőhelyek bővítését, aminek eredményeként jelenleg másfélszer annyi hely van, mint 2010-ben. 2019-ben épp Érden jelentett be jelentős kormányzati támogatást Novák Katalin.

2019 nyarán Novák Katalin Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester, valamint Kovácsné Bárány Ildikó bölcsődei miniszteri biztos jelenlétében jelentett be bölcsődei férőhelyek bővítését célzó kormánytámogatást.

Két bölcsődét is elpuskázott eddig Csőzik László polgármester és csapata. 2019 óta a város számláján van a pénz a parkvárosi bölcsőde megépítéséhez, de a városvezetés még a közbeszerzést sem írta ki.

Érdligeten is épülhetett volna egy bölcsőde. Ezt is még az előző városvezetés határozta el és adott be rá pályázatot. A tervek szerint az Érdi Kincses Óvoda Tállya Tagóvoda közvetlen közelében épült volna egy 52 férőhelyes, 4 csoportos, 2 gondozási egységből álló, közel 800 m2 területű új bölcsőde. Ehhez pályázat keretén belül 480 000 000 Ft támogatást kívánt igényelni a város. Az új polgármester először visszalépett a pályázattól. Azt írta a pályázatkezelőnek, hogy Érd nem szeretne újabb bölcsődét. Aztán a fideszes képviselők nyomására mégis teljesítette a kért hiánypótlást. De az ímmel-ámmal beadott papírok után a pályázat persze már nem nyert.

Érdi bölcsőde látványterv. Forrás: eptar.hu

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.