Bölcsődékre ír ki pályázatot a kormány – Érd is nyerhetne

Két bölcsőde megépítését már elpuskázta a jelenlegi városvezetés, reméljük, ezúttal pályáznak és sikerül eredményes pályázatot benyújtaniuk. Ugyanis mintegy kétmilliárd forint keretösszegű pályázatot ír ki a kormány Pest megyei bölcsődei férőhelyek létrehozására.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a közösségi oldalán közzétett videóban azt mondta, hogy az önkormányzati vagy egyházi fenntartók január 27-től február 26-ig adhatják be a pályázatokat. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás maximális összege 600 millió forint.

A támogatással Pest megyében több száz bölcsődei férőhely jöhet létre – tette hozzá a miniszter.

A kormány a kisgyermekes családok helyzetének javítását szolgáló férőhelybővítés mellett folyamatosan növeli a bölcsődei dolgozók elismerését, és a bölcsődei finanszírozást is évről évre emeli – mondta Novák Katalin.

A kormány az elmúlt években 170 milliárd forinttal támogatta a bölcsődei férőhelyek bővítését, aminek eredményeként jelenleg másfélszer annyi hely van, mint 2010-ben. 2019-ben épp Érden jelentett be jelentős kormányzati támogatást Novák Katalin.

2019 nyarán Novák Katalin Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester, valamint Kovácsné Bárány Ildikó bölcsődei miniszteri biztos jelenlétében jelentett be bölcsődei férőhelyek bővítését célzó kormánytámogatást.

Két bölcsődét is elpuskázott eddig Csőzik László polgármester és csapata. 2019 óta a város számláján van a pénz a parkvárosi bölcsőde megépítéséhez, de a városvezetés még a közbeszerzést sem írta ki.

Érdligeten is épülhetett volna egy bölcsőde. Ezt is még az előző városvezetés határozta el és adott be rá pályázatot. A tervek szerint az Érdi Kincses Óvoda Tállya Tagóvoda közvetlen közelében épült volna egy 52 férőhelyes, 4 csoportos, 2 gondozási egységből álló, közel 800 m2 területű új bölcsőde. Ehhez pályázat keretén belül 480 000 000 Ft támogatást kívánt igényelni a város. Az új polgármester először visszalépett a pályázattól. Azt írta a pályázatkezelőnek, hogy Érd nem szeretne újabb bölcsődét. Aztán a fideszes képviselők nyomására mégis teljesítette a kért hiánypótlást. De az ímmel-ámmal beadott papírok után a pályázat persze már nem nyert.

Érdi bölcsőde látványterv. Forrás: eptar.hu

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.