Badacsonyi utca: FÉLBEHAGYVA

Az idei aszfaltozások jó része késő őszre tolódott városunkban, ami köztudottan nem a legalkalmasabb időszak az időjárás kiszámíthatatlansága miatt. Így járt a Badacsonyi utca is.

Andrasek Mónika képviselő asszony november 28-i posztjában arról tájékoztatott, hogy elkezdődött a munka és másnapra (!) várhatóan be is fejeződik a teljes aszfaltozás.

A következő, másnapi  bejegyzés már arról szólt, hogy a munkák a mart aszfaltterítés után félbeszakadnak. Nem tudni mikor folytatódnak,  mert az aszfaltkeverő üzem téli leállása előtt már nem biztos, hogy  lesz alkalmas idő a terítésre.  Úgy látszik maga a képviselő asszony sem volt teljesen tisztában a munkák ütemezésével.

Érdekesebb kérdés, hogy ha az év jó része eltelhetett érdemi aszfaltozás nélkül, miért volt fontos a naptári tél beállta előtt pár nappal elkezdeni egy ilyen útszakaszt? 

Azóta a közel 1 kilométeres utca első – rövidebb- szakaszát sikerült leaszfaltozni (természetesen a mostani vezetés alatt használt olcsóbb megoldással, rétegrenddel) így akik a Leányka utcán túl lakóknak még várniuk kell tavaszig a szilárd burkolatra. 

Badacsonyi utca. Egyik fele kész, a másik ráér.

Félbehagyott, késve elkezdett projektek,mutogatással és magyarázkodással körítve. Pedig igazából ez nem más, mint az előrelátás, szakértelem és átgondoltság teljes hiánya.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.