Az utolsó kapcsolja le a villanyt

A felmondási hullám a Polgármesteri Hivatal után elérte a város intézményeit is. Most az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény (ÉKFI) gazdasági vezetője mondott fel.

Információink szerint a gazdasági szakember azután mondott fel, hogy szembesült azzal, hogy milyen tervei vannak a városvezetésnek a város cégeivel.

Mostanában vannak az intézményi költségvetési tárgyalások. Az ÉKFI-nek minden évben több milliárd forint önkormányzati támogatásra van szüksége, hogy ellássa a közszolgáltatásait. A terror hangulat, ami eddig a Polgármesteri Hivatalon belül maradt, mostanra elérte az intézményeket is. Az ÉKFI költségvetését annyira drasztkusan megkurtították, hogy már a téli időszakban szükséges szóróanyagra sem futja.

Információnk szerint az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy kiszivárgott a városvezetés azon terve, hogy felszámolják az ÉKFI-t és összevonják más városi cégekkel. Ez drasztikus létszámleépítéssel és az eddig működő közszolgáltatások minőségének drasztikus romlásával is járhat.

A költségvetési tárgyalásokat jól ismerő forrásunk szerint felmerült, hogy fővárosi kerületekhez hasonlóan meg kellene kurtítani, sőt bezárni érdi kulturális intézményeket is. Tavaly a városvezetéshez közelálló tanácsadók már szondázták a közvéleményt, hogy mit szólnának az érdiek ahhoz, ha bezárnák a Magyar Földrajzi Múzeumot. Tavaly megúszta a rangos intézmény, kérdés, hogy az idei évet is túléli-e?

Ismert, hogy a baloldali városvezetés sokkal több pénzt kap a kormánytól a város működtetésére mint az előző városvezetés. Mégsem tudják megoldani azt, amit az előzőeknek sikerült. Azaz, hogy a város cégei ellássák az alapvető közszolgáltatásokat.

Itt írtunk arról, hogy menekülnek a szakemberek az érdi Polgármesteri Hivatalból: https://erdihirek.hu/a-vegjatek-kezdete-menekulnek-a-szakemberek-az-erdi-varoshazarol/

Itt írtunk arról, hogy növekszik a káosz és költségvetés készítés közben távolítják el a vezetőket: https://erdihirek.hu/novekszik-a-kaosz-az-erdi-polgarmesteri-hivatalban/

Még három nap van péntekig. Ekkor szokott valakit kirúgni a városvezetés. Reméljük – nagyon reméljük – , hogy legalább ez a hét úgy fog eltelni, hogy nem távolítanak el senki olyan vezetőt a Polgármesteri Hivatalból vagy a város intézményeiből, aki a város biztonságos működéséért felelt eddig.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.