Az Orbán kormány 2010-től 130%-kal emelte a minimálbért

A munkavállalók 10 százalékos emelést szerettek volna, a munkaadók viszont nem akartak emelni. Végül 4 százalékos emelésben állapodtak meg, ami évközben további 1 százalékkal növekedik majd. Ez azt jelenti, hogy az idei minimálbér 230 százaléka lesz annak, mint amennyi a Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt érvényes minimálbér volt.

A munkáltatói és a munkaadói szervezetek megegyeztek: 4%-kal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum Magyarországon februártól – értesült a Portfolio.

Ennek értelmében a minimálbér bruttó 167.400 forintra emelkedik, a garantált bérminimum pedig 219.000 forintra nő.

Ha a kormány év közben csökkenti a szociális hozzájárulási adót 2%-ponttal, akkor 1%-kal tovább nő a minimálbér és a garantált bérminimum.

Ebben az esetben a minimálbér 169 000 forintra, míg a garantált bérminimum 221 100 forintra nő.

Tehát amióta hivatalba lépett az Orbán kormány, majdnem két és félszeresére nőtt a minimálbér.

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.