Az önkormányzati sportcég elfelejtett sportolókat igazolni

Hiába alakította meg az önkormányzat az érdi úszók új sportegyesületét, a sportolók továbbra is a régi egyesület, az Érdi Úszó Sport színeiben versenyeznek – értesült az Érdi Hírek. A közpénzből fizetett egyesület ugyanis elfelejtette átigazoltatni a sportolókat.

Közel fél éve alapította meg a városvezetés  az önkormányzati tulajdonú Érdi Vízisport Kft-t. A cég sok millió forintjába kerül a városnak, vezetői azonban mintha feladatuk legelemibb kérdéseivel se lennének tisztában. A héten zajlott ugyanis az úszók országos bajnoksága, amin az érdi úszók is képviseltették magukat. De mivel az önkormányzati cég szeptemberig semmit lépett, a sportolók a régi, nevelő egyesületük színeiben álltak rajtkőre.

Csulák Lia az Érdi Úszó Sport Kft versenyzőjeként kétszer is dobogóra állhatott a kaposvári országos bajnokságon (fotó: utanpotlassport.hu)

Berczi Zita, Érdi Úszó Sport ügyvezetője közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

“Közel fél évi késlekedéssel az Érdi Vízisport Kft. vezetése észrevette, hogy úszó versenyzői az őket felnevelő úszó klub, azaz az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. versenyzői maradtak. A baloldali városvezetés politikai csatatérré változtatta a rendkívül sikeres, Milák Kristófot is a magyar nemzetnek kinevelő kis érdi klubot.
A versenyzők nyugodt felkészülését , az ő érdekeiket tartva szem előtt az átigazolási tárgyalásokra természetesen készen állunk, feltételezve a másik fél részéről is a konstruktív hozzáállást.”

FRISSÍTÉS

Petruska László, az önkormányzat tulajdonában álló Vízisport Kft ügyvezetője az Érdi Híreknek eljuttatott olvasói levelében azt írta, hogy több emailt is írt az Úszósport Kft. ügyvezetőjének, amelyekre állítása szerint kitérő válaszokat kapott. Kérte továbbá az oldalt, hogy helyesbítsünk: nem igaz ugyanis, hogy félév elteltével vette észre az átigazolások elmaradását.

Valóban: a baloldali többségű érdi közgyűlés július 23-án döntött a cég megalapításáról, Petruska pedig szeptember közepén írt levelet a Úszósport Kft. ügyvezetőjének, amelyben kérte az úszok versenyengedélyének megadását. Ezt Berczi Zita készségesen az év teljes hátralévő időszakára megadta a sportolóknak. Arra, hogy Petruska miért várt erre közel két hónapot – valóban nem félévet, ezt most korrigáljuk -, a Vízisport Kft ügyvezetője nem tért ki az olvasói levelében.

A versenyszabályzat szerint egyébként legközelebb már csak 2021 januárjában lehet versenyzőket igazolni.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.