Az önkormányzati sportcég elfelejtett sportolókat igazolni

Hiába alakította meg az önkormányzat az érdi úszók új sportegyesületét, a sportolók továbbra is a régi egyesület, az Érdi Úszó Sport színeiben versenyeznek – értesült az Érdi Hírek. A közpénzből fizetett egyesület ugyanis elfelejtette átigazoltatni a sportolókat.

Közel fél éve alapította meg a városvezetés  az önkormányzati tulajdonú Érdi Vízisport Kft-t. A cég sok millió forintjába kerül a városnak, vezetői azonban mintha feladatuk legelemibb kérdéseivel se lennének tisztában. A héten zajlott ugyanis az úszók országos bajnoksága, amin az érdi úszók is képviseltették magukat. De mivel az önkormányzati cég szeptemberig semmit lépett, a sportolók a régi, nevelő egyesületük színeiben álltak rajtkőre.

Csulák Lia az Érdi Úszó Sport Kft versenyzőjeként kétszer is dobogóra állhatott a kaposvári országos bajnokságon (fotó: utanpotlassport.hu)

Berczi Zita, Érdi Úszó Sport ügyvezetője közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

“Közel fél évi késlekedéssel az Érdi Vízisport Kft. vezetése észrevette, hogy úszó versenyzői az őket felnevelő úszó klub, azaz az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. versenyzői maradtak. A baloldali városvezetés politikai csatatérré változtatta a rendkívül sikeres, Milák Kristófot is a magyar nemzetnek kinevelő kis érdi klubot.
A versenyzők nyugodt felkészülését , az ő érdekeiket tartva szem előtt az átigazolási tárgyalásokra természetesen készen állunk, feltételezve a másik fél részéről is a konstruktív hozzáállást.”

FRISSÍTÉS

Petruska László, az önkormányzat tulajdonában álló Vízisport Kft ügyvezetője az Érdi Híreknek eljuttatott olvasói levelében azt írta, hogy több emailt is írt az Úszósport Kft. ügyvezetőjének, amelyekre állítása szerint kitérő válaszokat kapott. Kérte továbbá az oldalt, hogy helyesbítsünk: nem igaz ugyanis, hogy félév elteltével vette észre az átigazolások elmaradását.

Valóban: a baloldali többségű érdi közgyűlés július 23-án döntött a cég megalapításáról, Petruska pedig szeptember közepén írt levelet a Úszósport Kft. ügyvezetőjének, amelyben kérte az úszok versenyengedélyének megadását. Ezt Berczi Zita készségesen az év teljes hátralévő időszakára megadta a sportolóknak. Arra, hogy Petruska miért várt erre közel két hónapot – valóban nem félévet, ezt most korrigáljuk -, a Vízisport Kft ügyvezetője nem tért ki az olvasói levelében.

A versenyszabályzat szerint egyébként legközelebb már csak 2021 januárjában lehet versenyzőket igazolni.

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.