Az érdiek pénzén folyik az érdiek becsapása

Folytatta a városvezetés szembesítését választási ígéreteivel az érdi Fidesz elnöke, T. Mészáros András. Mai sajtótájékoztatóján a "Zöld város" kampányígéreteket vette sorra.

A volt városvezető szerint mára a zöld város csak egy szlogen a baloldali városvezetés szóhasználatában. Ez abból is látszik, hogy egy évtizede Csőzikék ígérete az még az volt szó szerint, hogy „Nagyvárost építünk!”

Látható, hogy a kerékpárosoknak – akik erre a szélsőjobbtól a szélsőbalig mindenkit felvonultató koalícióra szavaztak-, csalódniuk kellett. Hazudtak és azóta is hazudnak nekik – mondta.

Az új városvezetés semmit nem tett az elmúlt időszakban a kerékpárutak fejlesztése terén. Csak a mellébeszélés, álságos hazudozás folyik több mint egy éve.

Egy centi kerékpárút nem épült, sőt a mi általunk pályázatokhoz előkészített tervezési anyagokat is a fiókban hagyták,

Mi előkészíttettük az egész város kerékpáros koncepcióját, az útvonal terveket, Nagytéténytől, Törökbálinttól, a Dunapart, Százhalombatta, Sóskút, Pusztazámor, felé az egész településre vonatkozóan – mondta el T. Mészáros.

Ez a munka érik be most, az „Eurovelo 6” programjában, amely egy előző ciklusban indult, előkészített kormányzati program. Csak félő, Csőzikék bénasága miatt ez is elmegy mellettünk, érdiek mellett, mert nem tudják, hogy hol és kivel kellene tárgyalni, hogy jobban haladjon.

2009-től 2013-ig zajlott az ország legnagyobb zöld beruházása, az érdi-tárnoki-diósdi csatornázási program. Közben épült 80 km út, féltucat játszótér, iskolák. óvodák, bölcsöde bővült, sportpálya épült, befejeztük a záportározót és elkezdtük a Városliget fejlesztését. Ez a zöld politika, ami építi a várost, építi Érdet.

Amit nekik most a baloldali városvezetésnek ígéretük szerint túl kellene teljesíteniük. De csak a koholmányokban, a közösségi médiában produkálják magukat.

“Vakond napozót, és sündisznó sétáltatót terveznek, rovar hotellel keresztezve.”

Semmit nem tesznek azért, hogy az érdiek, minél jobb környezetben éljenek. Elég csak Érd-Ófalu szívében, törvénysértő módon lerakott több tízezer köbméter mart aszfalt hegyekre rámutatni. Számukra ennyit ér a környezet védelme, ennyit ér Érd.

Az érdiek pénzén folyik tehát az érdiek becsapása – zárta sajtótájékoztatóját az a fideszes politikus.

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.