Az érdi baloldal teljesítetlen választási ígéretei

Sok érdi lakásban ott lapul szépen összehajtogatva az a kampány-szórólap, amely Csőzik László és a baloldal konkrét választási ígéreteit tartalmazza. Több mint egy év elteltével T. Mészáros András, az érdi Fidesz elnöke számba veszi azt, hogy mi valósult meg belőle. Hétről-hétre sajtótájékoztatón beszél a tényekről.

Először a csatornapénz-hazugságot leplezte le.

Csőzikék azt ígérték, hogy minden háztartásnak visszafizetnek 250.000 Ft-ot. Mára kiderült, hogy ez hazugság volt. Ők is pontosan tudták, hogy ez törvénytelen lenne. Még akkor is az lenne, ha az önkormányzatnak lenne 4 milliárd forint szabad pénze.

Már három éve, 2017-ben megtörtént az elszámolás. Amelyből kiderült, hogy minden egyes befizetett fillért arra fordítottak, amire befizették. A beruházás önrészére. Tehát nincs mit visszafizetni. Ezt Csőzikék is pontosan tudták már a választás előtt, mégis belehazudtak az érdiek szemébe.

A valóság az, hogy a fel nem használt összeget lehet csak szétosztani. Ezt a legtöbben már meg is kapták. Aki mindent befizetett, az 13.850 Ft-ot, akinek elmaradása volt, az a különbséget. A többi pedig csak a baloldal megtévesztése maradt.

Az útépítési programjuk is csak blöff volt

A kampányban a baloldal azt ígérte, hogy megválasztásuk esetén azonnal kezdenek egy útépítési programot. Amire azt mondták, hogy már kész is van. Azt ígérték, hogy öt év alatt minden utcát le fognak aszfaltozni faltól-falig és kicserélik az összes közművet, ahol csak kell.

Lassan másfél év telt el azóta és kiderült: megtévesztés volt ez is. Semmilyen programjuk nem volt.

Amikor az előző városvezetés saját pénzből utakat épített, akkor kritizálták, hogy ez így nem jó és hogy túl kevés az évi 8-10 kilométer új út. Most ők is ugyanezt csinálták, csak sokkal rosszabb minőségben. És elkeresztelték új útépítési programnak. Ami mindig is volt.

Ami a megoldást jelentené: ha elkészültek volna a tervek a teljes városra. Ezt az előző városvezetés elkezdte. 2020 áprilisra be kellett volna adni a Kormánynak. Akkor el lehetett volna kérni a megépítéshez szükséges pénzeket, 60-70 milliárd forintot. Idén már épülhetnének ebből a támogatásból az utcák: ivóvízvezeték-cserével, vízelvezetéssel, faültetéssel, a szükséges forgalomszervezéssel.

Az előkészítő munkát Csőzikék leállították, semmit nem csináltak. Talán idén elkezdenek valamit, de nem biztos. Ami biztos, hogy legalább 3-4 évet késik az egész program. Addig pedig évente néhány utcát lehet csak saját pénzből felújítani.

A többi utcának marad a por. És a tanulság: a baloldalnak nem szabad azt sem elhinni, amit kérdez. Azt meg pláne nem, amit ígér a választási kampányban!

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.