Az érdi baloldal teljesítetlen választási ígéretei

Az érdi baloldal teljesítetlen választási ígéretei

Sok érdi lakásban ott lapul szépen összehajtogatva az a kampány-szórólap, amely Csőzik László és a baloldal konkrét választási ígéreteit tartalmazza. Több mint egy év elteltével T. Mészáros András, az érdi Fidesz elnöke számba veszi azt, hogy mi valósult meg belőle. Hétről-hétre sajtótájékoztatón beszél a tényekről.

Először a csatornapénz-hazugságot leplezte le.

Csőzikék azt ígérték, hogy minden háztartásnak visszafizetnek 250.000 Ft-ot. Mára kiderült, hogy ez hazugság volt. Ők is pontosan tudták, hogy ez törvénytelen lenne. Még akkor is az lenne, ha az önkormányzatnak lenne 4 milliárd forint szabad pénze.

Már három éve, 2017-ben megtörtént az elszámolás. Amelyből kiderült, hogy minden egyes befizetett fillért arra fordítottak, amire befizették. A beruházás önrészére. Tehát nincs mit visszafizetni. Ezt Csőzikék is pontosan tudták már a választás előtt, mégis belehazudtak az érdiek szemébe.

A valóság az, hogy a fel nem használt összeget lehet csak szétosztani. Ezt a legtöbben már meg is kapták. Aki mindent befizetett, az 13.850 Ft-ot, akinek elmaradása volt, az a különbséget. A többi pedig csak a baloldal megtévesztése maradt.

Az útépítési programjuk is csak blöff volt

A kampányban a baloldal azt ígérte, hogy megválasztásuk esetén azonnal kezdenek egy útépítési programot. Amire azt mondták, hogy már kész is van. Azt ígérték, hogy öt év alatt minden utcát le fognak aszfaltozni faltól-falig és kicserélik az összes közművet, ahol csak kell.

Lassan másfél év telt el azóta és kiderült: megtévesztés volt ez is. Semmilyen programjuk nem volt.

Amikor az előző városvezetés saját pénzből utakat épített, akkor kritizálták, hogy ez így nem jó és hogy túl kevés az évi 8-10 kilométer új út. Most ők is ugyanezt csinálták, csak sokkal rosszabb minőségben. És elkeresztelték új útépítési programnak. Ami mindig is volt.

Ami a megoldást jelentené: ha elkészültek volna a tervek a teljes városra. Ezt az előző városvezetés elkezdte. 2020 áprilisra be kellett volna adni a Kormánynak. Akkor el lehetett volna kérni a megépítéshez szükséges pénzeket, 60-70 milliárd forintot. Idén már épülhetnének ebből a támogatásból az utcák: ivóvízvezeték-cserével, vízelvezetéssel, faültetéssel, a szükséges forgalomszervezéssel.

Az előkészítő munkát Csőzikék leállították, semmit nem csináltak. Talán idén elkezdenek valamit, de nem biztos. Ami biztos, hogy legalább 3-4 évet késik az egész program. Addig pedig évente néhány utcát lehet csak saját pénzből felújítani.

A többi utcának marad a por. És a tanulság: a baloldalnak nem szabad azt sem elhinni, amit kérdez. Azt meg pláne nem, amit ígér a választási kampányban!

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.