Az elmúlt időszakban több mint hétezer beteget láttak el az ügyeleti rendszerben Pest vármegyében.

Az elmúlt időszakban több mint hétezer beteget láttak el az ügyeleti rendszerben Pest vármegyében.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közleményében kiemelte, hogy az új ügyeleti rendszer Pest vármegyében kiválóan működik. Az elmúlt időszakban, február elseje óta a vármegye 21 ügyeleti telephelyén összesen 7406 beteget láttak el a szakemberek, ebből 2738 gyermek és 18 év alatti volt a  fiatal.

A telefonos orvosi tanácsadás elegendő volt ötszáztizenöt beteg esetében, míg összesen 5928 beteg kereste fel valamelyik ügyeletet, és további 963-at láttak el orvosok, mentőtisztek és APN (advanced practice nurse) szakemberek a saját otthonukban.

Az OMSZ közleményében továbbá kiemelte, hogy a központi ügyeleti telefonszámon tapasztalt várakozási idő is kielégítő, mindössze 49 másodperc Pest vármegyében. Emellett a segítő telefonbeszélgetések átlagos időtartama 3 perc 25 másodperc volt. Ezek az adatok tovább erősítik az új ügyeleti rendszer hatékonyságát és a betegek gyors ellátását.

Az enyhébb egészségügyi problémák esetében az ügyeleti ellátás 87,5 százalékában megfelelő megoldást nyújtott, míg 928 beteget irányítottak további ellátásra valamelyik szakintézménybe.

A hétvégi átlagos betegforgalom továbbra is 2 beteg/óra/telephely alatt maradt, és az összesen 7406 esetből csak 45-nél minősítették súlyosnak a tüneteket.

Azt is közölték, hogy a működési és betegforgalmi adatokat továbbra is folyamatosan elemezik annak érdekében, hogy a hívásfogadó kapacitás és az ügyeleti ellátó helyek erőforrásai mindig megfeleljenek a betegek szükségleteinek.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.