AZ AVL NEM VÁRT TOVÁBB, MAGA VÉGEZTE EL CSŐZIKÉK MUNKÁJÁT

Az eredeti terv szerint már tavaly nyáron, Csőzik polgármester ígérete szerint tavaly ősszel kellett volna átadni az AVL új üzemcsarnokát, A baloldali városvezetés halogatta a maga feladatát, a cég pénze állt a félbemaradt beruházásban. Végül az AVL vezetői megelégelték a várakozást.

Tavaly nyáron, azaz közel fél éve át kellett volna adni az AVL új üzemét. Érd legfontosabb 12,5 milliárdos beruházása 350 új munkahelyet jelent Érdnek. A városra egy nagyon fontos feladat várt, a terület közművesítése. Erre a pénz a Modern Városok Program keretében a város számláján volt.

A munkálatok megkezdéséhez szükséges közbeszerzést azonban a városvezetés nem írta ki.

Annak ellenére nem, hogy Csőzik László polgármester egy évvel ezelőtt a közösségi oldalán azt ígérte, 2020 őszére átadják az üzemet. Ez az időpont is elmúlt. A város azonban a mai napig nem tett egy lépést sem ezért.

Ez a fotó az egyetlen, amit Csőzik polgármester az AVL ügyében tett
(forrás: Csőzik László közösségi oldala)

Az Érdi Hírek úgy tudja, hogy az AVL – a befektetett pénzét féltve – nem várt tovább a városvezetésre, elvégezte maga a munkát. Ez azt jelenti, hogy szerény becslések szerint is több száz millió forintot vállalt át a cég.

Csakhogy ez az összeg a város számláján szerepel, a Modern Városok Program keretében. Vagyis az a pénz vagy eltűnt, vagy ott van ugyan, de ebben az esetben esélyes, hogy vissza kell fizetni az államnak. Hiszen nem a célra lett fordítva.

Az AVL alapkövét Szijjártó Péter külügyminiszter, Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András korábbi polgármester tette le az AVL vezetőivel közösen 2019 nyarán.

Az AVL alapkőletételi ünnepsége 2019 nyarán

5,6 hektáros területen kap helyet a város déli részén, közvetlenül az M0-ás autóút és az M6-os autópálya szomszédságában. A 12 hónap alatt felépülő új magyarországi központ az AVL globális hálózatának második legnagyobb egysége lesz. A két irodaházból álló új AVL cégközpont első irodaháza egy négyszintes, bruttó 6100 négyzetméter alapterületű, 49 különböző típusú irodából, 200 fő kapacitású vállalati étteremből álló, 400 fő befogadására alkalmas komplexum.

A kormány 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásban részesítette az AVL-t, hogy ezzel segítse a beruházás mielőbbi elkészültét. A Modern Városok Program keretében pedig a közművesítésre adott pénzt Érd jövője érdekében. Mindez segítség a városnak. Csőzikék viszont elsumákolták a munkát. Minden energiájukat, figyelmüket a gyíkvárra és a süngarázsra fordítják, nekik az a fontos, a 350 új munkahely, a nagy külföldi beruházás nem.

Azt majd megoldja maga, aki akarja. Szerencsére az AVL akarta.

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.