AZ AVL NEM VÁRT TOVÁBB, MAGA VÉGEZTE EL CSŐZIKÉK MUNKÁJÁT

Az eredeti terv szerint már tavaly nyáron, Csőzik polgármester ígérete szerint tavaly ősszel kellett volna átadni az AVL új üzemcsarnokát, A baloldali városvezetés halogatta a maga feladatát, a cég pénze állt a félbemaradt beruházásban. Végül az AVL vezetői megelégelték a várakozást.

Tavaly nyáron, azaz közel fél éve át kellett volna adni az AVL új üzemét. Érd legfontosabb 12,5 milliárdos beruházása 350 új munkahelyet jelent Érdnek. A városra egy nagyon fontos feladat várt, a terület közművesítése. Erre a pénz a Modern Városok Program keretében a város számláján volt.

A munkálatok megkezdéséhez szükséges közbeszerzést azonban a városvezetés nem írta ki.

Annak ellenére nem, hogy Csőzik László polgármester egy évvel ezelőtt a közösségi oldalán azt ígérte, 2020 őszére átadják az üzemet. Ez az időpont is elmúlt. A város azonban a mai napig nem tett egy lépést sem ezért.

Ez a fotó az egyetlen, amit Csőzik polgármester az AVL ügyében tett
(forrás: Csőzik László közösségi oldala)

Az Érdi Hírek úgy tudja, hogy az AVL – a befektetett pénzét féltve – nem várt tovább a városvezetésre, elvégezte maga a munkát. Ez azt jelenti, hogy szerény becslések szerint is több száz millió forintot vállalt át a cég.

Csakhogy ez az összeg a város számláján szerepel, a Modern Városok Program keretében. Vagyis az a pénz vagy eltűnt, vagy ott van ugyan, de ebben az esetben esélyes, hogy vissza kell fizetni az államnak. Hiszen nem a célra lett fordítva.

Az AVL alapkövét Szijjártó Péter külügyminiszter, Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András korábbi polgármester tette le az AVL vezetőivel közösen 2019 nyarán.

Az AVL alapkőletételi ünnepsége 2019 nyarán

5,6 hektáros területen kap helyet a város déli részén, közvetlenül az M0-ás autóút és az M6-os autópálya szomszédságában. A 12 hónap alatt felépülő új magyarországi központ az AVL globális hálózatának második legnagyobb egysége lesz. A két irodaházból álló új AVL cégközpont első irodaháza egy négyszintes, bruttó 6100 négyzetméter alapterületű, 49 különböző típusú irodából, 200 fő kapacitású vállalati étteremből álló, 400 fő befogadására alkalmas komplexum.

A kormány 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásban részesítette az AVL-t, hogy ezzel segítse a beruházás mielőbbi elkészültét. A Modern Városok Program keretében pedig a közművesítésre adott pénzt Érd jövője érdekében. Mindez segítség a városnak. Csőzikék viszont elsumákolták a munkát. Minden energiájukat, figyelmüket a gyíkvárra és a süngarázsra fordítják, nekik az a fontos, a 350 új munkahely, a nagy külföldi beruházás nem.

Azt majd megoldja maga, aki akarja. Szerencsére az AVL akarta.

Főoldalról ajánljuk

“APA LEGYŐZTE A VÍRUST”

Aradszki András, Érd országgyűlési képviselője tavaly novemberben került kórházba koronavírus-fertőzéssel. Több mint öt hétig volt lélegeztetőgépen. A csodával határos módon legyőzte a vírust, és idén Húsvétkor egészségesen térhetett vissza az otthonába. Lánya a betegség első napján naplót kezdett vezetni. A család úgy döntött, hogy ennek szerkesztett változatát megosztja az Érdi Hírek olvasóival. Folytatásokban közöljük Aradszki András betegségének történetét, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy erős és hiteles érvként szolgáljunk az oltás és a regisztráció mellett.

Nézd csak, ki beszél és uszít!

Az érdi propagandamédiában rendre feltűnik egy helyi vendéglátóipari vállalkozás vezetője, akinek a szövege kísértetiesen hasonlít a baloldal politikai célzatú, negatív kampányára. Mi lehet ennek az oka?

Nézd csak, ki beszél és uszít!

Az érdi propagandamédiában rendre feltűnik egy helyi vendéglátóipari vállalkozás vezetője, akinek a szövege kísértetiesen hasonlít a baloldal politikai célzatú, negatív kampányára. Mi lehet ennek az oka?

ARADSZKI ANDRÁS ÚJRA OTTHON

Közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után, Nagypéntek előtt két nappal gyógyultan térhetett vissza otthonába Érd országgyűlési képviselője, Aradszki András. Legyőzte a covid vírust.

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.