Aradszki András: Nem épül akkumulátorgyár Érden, hacsak…

Aradszki András: Nem épül akkumulátorgyár Érden, hacsak…

…hacsak Csőzik László és csapata nem engedélyez újabbat az érdi Szajkó utcában általuk engedélyezett akkumulátor üzem mellett.

Érd országgyűlési képviselője ezzel

világos és határozott választ adott arra a hisztériakeltésre, amelyet a DK-s elkötelezettségű Csőzik László vezetésével folytat napok óta az érdi baloldal.

Suttogó propagandában már azt terjesztik városszerte, hogy két aksigyár is épülne.

Aradszki András egyértelművé tette, hogy ez nem igaz: Érden nem épül akkumulátorgyár.

Az országgyűlési képviselő azonban ehhez hozzátette, hogy hacsak Csőzikék nem engedélyeznek egy újabbat. Ezzel Aradszki arra utalt, hogy Csőzikék jóváhagyásával és támogatásával már létesült egy ilyen üzem Érden, a Szajkó utcában. A Li-ion akkumulátor üzem elindításához a hatósági eljárások tavaly tavasszal indultak. Az érdi önkormányzat írásos hozzájárulásában megállapította, hogy még csak környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása sem szükséges. Mindezt az évi 250 millió forint közpénzből működő, az érdi városházáról kézivezérelt  helyi propagandamédia bagatellizálja, ahogy azt is, hogy

az üzemtől 150 méterre van a Fácán közi lakótelep, ahol kb. 250 ember él, a másik irányban 250 méterre, a Sas és Fehérvári út között pedig további 300 ember él.

Az üzem létesítésének engedélyezése azért botrányos, mert a baloldali többségű közgyűlés döntése értelmében Érden nem épülhet semmilyen akkumulátoripari létesítmény, se nagy, se kicsi, tehát semmilyen.

A Szajkó utcai üzembe viszont a hírek szerint az üzembe évente kb. 20 tonna akkumulátor alkatrész érkezik…

 

 

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.