Aradszki András megszerezte rá a pénzt, most pedig az engedély is megjött: indulhat az Eurovelo6 érdi szakaszának építése Százhalombatta és Budapest között

A Pest Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt az EuroVelo 6 kerékpárút Érd és Százhalombatta közötti szakaszára - tájékoztatott közösségi oldalán Százhalombatta polgármestere, Vezér Mihály. Kormányzati programban épülhet tovább a kerékpárút.

A most kiadott engedély óriási előrelépés az évek óta tartó előkészítő munkák tekintetében. Az egyeztetéseket még Simó Károly akkori alpolgármester kezdte 2015-ben az érintett önkormányzatok (Százhalombatta, Érd és Budafok, valamint a fővárosi önkormányzat) között.

Több szakaszon kell majd építeni. Van ahol a felújítás a feladat. Százhalombatta és Érd között új út épül.

Érd és Százhalombatta között végül a 4. sz. változat épül meg

A volt Thermál Szállótól a településhatárig tartó szakaszon megújul a gáton az előző városvezetés által megépített nyomvonal.

Ezúttal folytatódni fog a településhatártól a gáton tovább egészen a 6-os útnál levő kanyarig a kerékpárút. Onnan a Campona utcáig épül új nyomvonal és a 6-os úton történő átvezetéssel jelölik ki a nyomvonalat a Budafokon már meglévő kerékpárút hálózatig.

Százhalombatta és a főváros között Érden keresztül között több nyomvonal változat is volt

Több tárgyalási forduló után az engedélyes tervek 2019 közepére elkészültek. Az engedély kiadása azért húzódott eddig, mert a 6-os útnál, Budafok területén (a “hízlalda” környékén) több nyomvonal változat is felmerült és ezeket kellett a fővárossal is leegyeztetni az állami beruházónak.

A kormányzat elkötelezett az érdi közlekedési infrastruktúra fejlesztése mellett.

Ismert, hogy Révész Máriusz kormánybiztossal történt tárgyalásait követően, tavaly ősszel jelentette be térségünk országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András, hogy megszerezte a pénzt a projekt megvalósítására. Ugyanakkor elmondta, hogy ha az érdi városvezetés elvégezte volna a feladatát és kész lenne a korábban elkezdett útkoncepió, akkor a kormány tudná támogatni végre az érdi lakóút-építési programot is.

Csak remélni lehet, hogy az érdi városvezetés nem gördít akadályt a már engedéllyel rendelkező beruházás megvalósítása elé, politikai konfliktusgerjesztés céljából.

Az EuroVelo, teljes nevén az Európai Kerékpárút Hálózat az Európai Kerékpáros Szövetség terve egy egész Európát átszelő kerékpárút-hálózat kialakítására. Ezen utak teljes hossza több mint 70 000 km.

A XXII. kerület–Érd–Százhalombatta szakasza az állami NIF Zrt. beruházásában, döntően EU-s forrásból valósul meg. Értéke mintegy egymilliárd forint.

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.