Aradszki András megszerezte rá a pénzt, most pedig az engedély is megjött: indulhat az Eurovelo6 érdi szakaszának építése Százhalombatta és Budapest között

A Pest Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt az EuroVelo 6 kerékpárút Érd és Százhalombatta közötti szakaszára - tájékoztatott közösségi oldalán Százhalombatta polgármestere, Vezér Mihály. Kormányzati programban épülhet tovább a kerékpárút.

A most kiadott engedély óriási előrelépés az évek óta tartó előkészítő munkák tekintetében. Az egyeztetéseket még Simó Károly akkori alpolgármester kezdte 2015-ben az érintett önkormányzatok (Százhalombatta, Érd és Budafok, valamint a fővárosi önkormányzat) között.

Több szakaszon kell majd építeni. Van ahol a felújítás a feladat. Százhalombatta és Érd között új út épül.

Érd és Százhalombatta között végül a 4. sz. változat épül meg

A volt Thermál Szállótól a településhatárig tartó szakaszon megújul a gáton az előző városvezetés által megépített nyomvonal.

Ezúttal folytatódni fog a településhatártól a gáton tovább egészen a 6-os útnál levő kanyarig a kerékpárút. Onnan a Campona utcáig épül új nyomvonal és a 6-os úton történő átvezetéssel jelölik ki a nyomvonalat a Budafokon már meglévő kerékpárút hálózatig.

Százhalombatta és a főváros között Érden keresztül között több nyomvonal változat is volt

Több tárgyalási forduló után az engedélyes tervek 2019 közepére elkészültek. Az engedély kiadása azért húzódott eddig, mert a 6-os útnál, Budafok területén (a “hízlalda” környékén) több nyomvonal változat is felmerült és ezeket kellett a fővárossal is leegyeztetni az állami beruházónak.

A kormányzat elkötelezett az érdi közlekedési infrastruktúra fejlesztése mellett.

Ismert, hogy Révész Máriusz kormánybiztossal történt tárgyalásait követően, tavaly ősszel jelentette be térségünk országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András, hogy megszerezte a pénzt a projekt megvalósítására. Ugyanakkor elmondta, hogy ha az érdi városvezetés elvégezte volna a feladatát és kész lenne a korábban elkezdett útkoncepió, akkor a kormány tudná támogatni végre az érdi lakóút-építési programot is.

Csak remélni lehet, hogy az érdi városvezetés nem gördít akadályt a már engedéllyel rendelkező beruházás megvalósítása elé, politikai konfliktusgerjesztés céljából.

Az EuroVelo, teljes nevén az Európai Kerékpárút Hálózat az Európai Kerékpáros Szövetség terve egy egész Európát átszelő kerékpárút-hálózat kialakítására. Ezen utak teljes hossza több mint 70 000 km.

A XXII. kerület–Érd–Százhalombatta szakasza az állami NIF Zrt. beruházásában, döntően EU-s forrásból valósul meg. Értéke mintegy egymilliárd forint.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.