Aradszki András a rehabilitációja közben is dolgozik

Aradszki András országgyűlési képviselő, aki nemrég épült fel a súlyos koronavírus fertőzésből, gyors tempóban gyógyul, és a rehabilitációja mellett már dolgozik is. Mai hír, hogy hathatós közbenjárásának köszönhetően megújulhat a diósdi Eötvös József Általános Iskola.

Érd országgyűlési képviselője a csodával határos módon győzte le a koronavírust. Tavaly novemberben derült ki, hogy megfertőződött. Kórházba került, december elején pedig arról érkezett hír, hogy intenzív kezelés alatt áll. Több hétig tartották lélegeztetőgépen. Január elején érkeztek az első kedvező jelek az állapotáról, majd nem sokkal később levették a lélegeztetőgépről, azóta pedig gyors tempóban gyógyul.

Egészségügyi szakemberek szerint az akaraterő, a hit és fegyelem az, ami ilyen tempóban segíti a felépülését. Mint betegsége óta az első róla készült fotón is látható, ismét önállóan jár. Sőt, a rehabilitáció közben dolgozik is. Ma a közösségi oldalán adott hírt arról, hogy sikerrel lobbizott a diósdi iskola bővítéséért.

Az intézmény bővítése során nyolc tanterem, szaktantermek, zenetermek, étkező és egy „B” típusú tornacsarnok kerül kialakításra.

A tervek szerint a kivitelezés jövő ősszel kezdődhet meg. A beruházás előkészítéséről és megvalósításáról a Beruházási Ügynökség gondoskodik a Tankerülettel és az önkormányzattal együttműködve.

Spéth Géza polgármester a közösségi oldalán is köszönetet mondott Aradszki Andrásnak a közbenjárásért és a támogatásért. Diósd vezetője a fejlesztésről azt írta: ,,A tornaterem 25×30 méteres pályával rendelkezik – kosárlabda, röplabda és teremfocin túl alkalmas (a kézilabdán kívül) minden teremsportágra, emellett párhuzamosan két osztály számára lehet a teremben testnevelés órát tartani.”

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.