Aradszki András a rehabilitációja közben is dolgozik

Aradszki András országgyűlési képviselő, aki nemrég épült fel a súlyos koronavírus fertőzésből, gyors tempóban gyógyul, és a rehabilitációja mellett már dolgozik is. Mai hír, hogy hathatós közbenjárásának köszönhetően megújulhat a diósdi Eötvös József Általános Iskola.

Érd országgyűlési képviselője a csodával határos módon győzte le a koronavírust. Tavaly novemberben derült ki, hogy megfertőződött. Kórházba került, december elején pedig arról érkezett hír, hogy intenzív kezelés alatt áll. Több hétig tartották lélegeztetőgépen. Január elején érkeztek az első kedvező jelek az állapotáról, majd nem sokkal később levették a lélegeztetőgépről, azóta pedig gyors tempóban gyógyul.

Egészségügyi szakemberek szerint az akaraterő, a hit és fegyelem az, ami ilyen tempóban segíti a felépülését. Mint betegsége óta az első róla készült fotón is látható, ismét önállóan jár. Sőt, a rehabilitáció közben dolgozik is. Ma a közösségi oldalán adott hírt arról, hogy sikerrel lobbizott a diósdi iskola bővítéséért.

Az intézmény bővítése során nyolc tanterem, szaktantermek, zenetermek, étkező és egy „B” típusú tornacsarnok kerül kialakításra.

A tervek szerint a kivitelezés jövő ősszel kezdődhet meg. A beruházás előkészítéséről és megvalósításáról a Beruházási Ügynökség gondoskodik a Tankerülettel és az önkormányzattal együttműködve.

Spéth Géza polgármester a közösségi oldalán is köszönetet mondott Aradszki Andrásnak a közbenjárásért és a támogatásért. Diósd vezetője a fejlesztésről azt írta: ,,A tornaterem 25×30 méteres pályával rendelkezik – kosárlabda, röplabda és teremfocin túl alkalmas (a kézilabdán kívül) minden teremsportágra, emellett párhuzamosan két osztály számára lehet a teremben testnevelés órát tartani.”

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.