Antiszemita politikusokat támogat a baloldal

Bősz Anett érdi DK-s politikus újabb politikai szövetségeséről derült ki, hogy antiszemita, rasszista nézeteket vall. Ő immár a negyedik olyan előválasztási jelölt, aki szélsőséges, az európai és magyar értékekkel összeegyeztethetetlen nézetei ellenére mind a Jobbik, mind a DK vezetésének támogatását bírja.

Süle Zsolt 2019-ben a baloldali összefogás támogatásával indult az önkormányzati választáson, végül kompenzációs listáról került be a pápai önkormányzati testületbe. A Gyurcsány-párttól az LMP-ig minden alakulat támogatta a politikus megválasztását. A képviselő többször is hajmeresztő stílusban megfogalmazott kijelentésekkel sokkolta a közvéleményt, de ez egyáltalán nem zavarja a paktumkoalíció tagjait.

Amikor a rendőrség nem engedte, hogy a holokauszt áldozataira emlékező Élet Menetével egy időben a szélsőjobboldali Nemzeti Érzelmű Motorosok Adj gázt! jelszóval is felvonuljanak, akkor Süle azt írta:

„az MSZP-s zsidó mondja meg, mit csináljon a Viktor… Hát ennyit a fityiszről!”. 

Ezen kívül is előszeretettel „zsidóbérencezett” és cigányozott a közösségi oldalán. 

Mint arról az Érdi Hírek is beszámolt, legutóbb a Jobbik szegedi politikusáról, Tóth Tiborról derült ki, hogy korábban fajvédelmet követelt, a zsidóság és a cigányság visszaszorításáról értekezett, a melegeket pedig genetikai hulladéknak nevezte. 

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, a baloldali paktumkoalíció vezére semmi kivetnivalót nem talál ezekben a gyomorforgató kijelentésekben. Érdi embere, Bősz Anett, a DK és a Jobbik érdi előválasztási jelöltje, Tóth és Süle szövetségese pedig hallgat. 

Főoldalról ajánljuk

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

Újabb beruházás maradhat el a Duna parton

Néhány éve, akkor még ellenzéki szerepben a mostani városvezetés azt mondta, hogy minden beruházás túl van árazva és fölöslegesen költi a pénzt a fideszes vezetés. Most viszont, hogy átvették az irányítást s ezzel a felelősséget is, minden beruházásra azt mondják, hogy „alul volt árazva” és nem elég a pénz a megvalósításra.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.