Állami útépítés indult a Törökbálinti úton

Állami útépítés indult a Törökbálinti úton

A választást követő hétfői napon, 2022. április 4-én elindult a Törökbálinti út teljes felújításának beruházása, ami a tervek szerint 2023 márciusáig tart. A városvezetés kérésére a lezárásokkal, forgalomkorlátozással járó beruházást nem kezdték el a választások előtt. Annak ellenére – vagy talán pont azért –, hogy a beruházást 2017-ben az előző városvezetés készítette elő, 2018-ban ők nyerték meg az EU-s pályázatot, Aradszki András országgyűlési képviselő erős lobbitevékenységének is köszönhetően.

Az állami beruházás tulajdonképpen négy részből áll. Két szakaszra bontva újítják meg a Törökbálinti utat az Iparos úttól egészen a városhatárig. Több helyen csapadékvíz-elvezetés és járda is épül.

Ezen kívül épül egy lámpás csomópont a Szövő és Folyondár utcák találkozásában, valamint egy körforgalom a Tetőfedő utcánál (a városhatárban).

Ez utóbbi beruházás munkálatai kezdődtek most el. A kivitelezés ideje alatt előreláthatólag több forgalomkorlátozás is lesz, amelyet jelzőlámpák fognak irányítani.

Az Alsóerdősor utca Felsővölgyi út felőli vége lezárásra kerül, az Alsóerdősor utca ezen szakasza a Nyárfa utca felől lesz megközelíthető. A Törökbálinti út–Tekercselő utca, illetve Törökbálinti út–Takács utca kereszteződése időközönként zárva lesz.

Először 2022. áprilisban a Törökbálinti úton a Tetőfedő utca torkolatának Törökbálint felé eső oldalán lévő buszmegálló az ideiglenes elkerülő út építése (szélesítés) miatt áthelyezésre kerül a torkolat Érd felőli oldalára. A táblával jelzett érintett szakaszon 40-es sebességkorlátozás lép érvénybe. Az út szélesítése után a buszmegálló visszahelyezésre kerül.

Ezt követően 2022. júliusig a Törökbálinti–Tiszafa és a Törökbálinti–Tölgyfa kereszteződések közötti útszakasz időszakosan lesz lezárva. A Törökbálinti út ezen szakasza kétirányú marad, de a forgalom egy sávon, jelzőlámpás irányítás mellett zajlik majd. A Felsővölgyi–Törökbálinti út kereszteződésének keleti oldalán szélesítés és a körforgalom pályaszerkezetének építése történik széljelző táblás jelzések kihelyezése mellett.

Amint ezen túl vannak, nyáron a Felsővölgyi út Törökbálinti út felőli vége lezárásra kerül, ezen szakaszon a Törökbálinti útra behajtani nem lehet. A Törökbálinti úton az építkezés ezen szakaszán is jelzőlámpás közlekedés lesz két irányban, de egy sávon.

Ősszel (szeptember-november között) a Felsővölgyi út továbbra is lezárva marad, valamint a Tetőfedő utca Törökbálinti út felőli vége lezárásra kerül, ezen szakaszon a Törökbálinti útra történő ki- és behajtás nem lehetséges. A Törökbálinti úton az időközben kiépített új körforgalom két kivezető szakaszán a forgalom két irányú, de egy sávos lesz jelzőlámpás irányítás mellett.

Télen a Törökbálinti–Takács és a Törökbálinti–Tekercselő kereszteződés időszakosan le lesz lezárva. A Törökbálinti úton az új körforgalomtól a Tiszafa–Takács utca kereszteződésig továbbra is egy sávban, de két irányban zajlik a közlekedés jelzőlámpás forgalomirányítás mellett.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.