Állami útépítés indult a Törökbálinti úton

A választást követő hétfői napon, 2022. április 4-én elindult a Törökbálinti út teljes felújításának beruházása, ami a tervek szerint 2023 márciusáig tart. A városvezetés kérésére a lezárásokkal, forgalomkorlátozással járó beruházást nem kezdték el a választások előtt. Annak ellenére – vagy talán pont azért –, hogy a beruházást 2017-ben az előző városvezetés készítette elő, 2018-ban ők nyerték meg az EU-s pályázatot, Aradszki András országgyűlési képviselő erős lobbitevékenységének is köszönhetően.

Az állami beruházás tulajdonképpen négy részből áll. Két szakaszra bontva újítják meg a Törökbálinti utat az Iparos úttól egészen a városhatárig. Több helyen csapadékvíz-elvezetés és járda is épül.

Ezen kívül épül egy lámpás csomópont a Szövő és Folyondár utcák találkozásában, valamint egy körforgalom a Tetőfedő utcánál (a városhatárban).

Ez utóbbi beruházás munkálatai kezdődtek most el. A kivitelezés ideje alatt előreláthatólag több forgalomkorlátozás is lesz, amelyet jelzőlámpák fognak irányítani.

Az Alsóerdősor utca Felsővölgyi út felőli vége lezárásra kerül, az Alsóerdősor utca ezen szakasza a Nyárfa utca felől lesz megközelíthető. A Törökbálinti út–Tekercselő utca, illetve Törökbálinti út–Takács utca kereszteződése időközönként zárva lesz.

Először 2022. áprilisban a Törökbálinti úton a Tetőfedő utca torkolatának Törökbálint felé eső oldalán lévő buszmegálló az ideiglenes elkerülő út építése (szélesítés) miatt áthelyezésre kerül a torkolat Érd felőli oldalára. A táblával jelzett érintett szakaszon 40-es sebességkorlátozás lép érvénybe. Az út szélesítése után a buszmegálló visszahelyezésre kerül.

Ezt követően 2022. júliusig a Törökbálinti–Tiszafa és a Törökbálinti–Tölgyfa kereszteződések közötti útszakasz időszakosan lesz lezárva. A Törökbálinti út ezen szakasza kétirányú marad, de a forgalom egy sávon, jelzőlámpás irányítás mellett zajlik majd. A Felsővölgyi–Törökbálinti út kereszteződésének keleti oldalán szélesítés és a körforgalom pályaszerkezetének építése történik széljelző táblás jelzések kihelyezése mellett.

Amint ezen túl vannak, nyáron a Felsővölgyi út Törökbálinti út felőli vége lezárásra kerül, ezen szakaszon a Törökbálinti útra behajtani nem lehet. A Törökbálinti úton az építkezés ezen szakaszán is jelzőlámpás közlekedés lesz két irányban, de egy sávon.

Ősszel (szeptember-november között) a Felsővölgyi út továbbra is lezárva marad, valamint a Tetőfedő utca Törökbálinti út felőli vége lezárásra kerül, ezen szakaszon a Törökbálinti útra történő ki- és behajtás nem lehetséges. A Törökbálinti úton az időközben kiépített új körforgalom két kivezető szakaszán a forgalom két irányú, de egy sávos lesz jelzőlámpás irányítás mellett.

Télen a Törökbálinti–Takács és a Törökbálinti–Tekercselő kereszteződés időszakosan le lesz lezárva. A Törökbálinti úton az új körforgalomtól a Tiszafa–Takács utca kereszteződésig továbbra is egy sávban, de két irányban zajlik a közlekedés jelzőlámpás forgalomirányítás mellett.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).