„Alibi” hadművelet indul

Hiába állnak milliárdok az érdi önkormányzat bankszámláin, a városvezetés mégsem építi az utakat, bölcsődét, gazdaságfejlesztési beruházásokat. Szándékosan úgy ütemeznek mindent, hogy legfeljebb 2023-ra legyenek készen, és ne is induljanak el a 2022-es országgyűlési választás előtt. Ám ennek vannak kockázatai.

Csőzik László polgármester legutóbb a közösségi oldalán intézett dühödt kirohanást lapunk ellen, saját hazugságainak béklyójába gabalyodva. Aztán beindult az őszi baloldali kampányra való felkészülés, és gyorsan kiírtak egy sor olyan közbeszerzést, ami alapján egy gyanútlan állampolgár akár azt is hihetné, hogy végre észbe kaptak. Sajnos ez nem így van.

Ugyanis egy kivételével a közbeszerzéseket ú.n. „feltételes” módon írták ki. Magyarán: ha valaki el is vállalná a munkát és szerződést kötne, az csak akkor lépne hatályba, ha a megrendelő által szabott feltétel teljesül.

Nem nehéz kitalálni, mi a szinte sablon-feltétel. Természetesen az, hogy csak akkor indulhat a munka, ha a kormány plusz támogatást ad.

Tehát már előre tudják, hogy ez csak porhintés. Ugyanis ezek azok a beruházások, amelyekre a pénzt az előző városvezetés szerezte meg: Tárnoki út építése, Molnár utca építése, Téglagyári turisztikai beruházások, parkvárosi bölcsőde és még sok minden más. 

Tervek, engedélyek voltak már 2019-ben, sőt, folyamatban lévő közbeszerzési eljárások is. Amit első intézkedései egyikével vissza is vont Csőzik László polgármester 2019 novemberében, és azóta sem indított újra. 

A Parkvárosba tervezett bölcsi építése is meghiúsult, miután Csőzikék másfél évig halogatták a közbeszerzés kiírását. Az előző városvezetés által megszerzett 400 millió forintot is vissza kell utalni

Nem alaptalan az a feltételezés, hogy a városvezetés előre tudja: nem lesz senki, aki a két évvel ezelőtti árakon elvállalná a munkát. És akkor lehet menni a kormányhoz és írni a nyílt leveleket, hogy adjanak újabb milliárdokat, hogy lehessen építkezni. Ami – okoskodnak ők aljasul – pont kapóra jönne a baloldali választási kampányban…

Vajon erre kértek és kaptak felhatalmazást az önkormányzati választáson két éve? Nem arra tettek szent ígéretet, hogy tovább építik a várost? Ehelyett azt is tönkreteszik, ami már készen lehetne. Már konkrét példa is mutatja – a parkvárosi bölcsőde esetén –, hogy egyenként is több száz millió forintos kárt okoztak az érdieknek azzal, hogy éveken át halogatták a közbeszerzés kiírását.

Főoldalról ajánljuk

MÉLTÓSÁGGAL ÉS EMELT FŐVEL A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN

Idén 102 éve e napon írták alá az első világháborút lezáró trianoni békediktátumot, melynek értelmében Magyarország területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették. Mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon kívülre.
A Nemzeti Összetartozás Napjának városi megemlékezésén Csőzik László polgármester mellett T. Mészáros András önkormányzati képviselő, az érdi Fidesz frakcióvezetője mondott beszédet.
Ennek szerkesztett változatát közöljük.

Kamuzásból jeles, városvezetésből elégtelen

Csőzik László polgármester vitatható adatkezelési technikákkal kiválaszt ötven embert, hogy 72 ezer érdi nevében beszéljen kamu kérdésekről, de olyan ügyekben, amelyek tényleg az itt élők hétköznapjait érinti, nem konzultál az érintettekkel.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).