Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.

Azt, hogy mi következetesen képviseljük nem csak a jobboldali embereket, hanem mindenkit, aki a város előző évtizedében tapasztalt fejlődését akarta, támogatta és értékelte.

A számok már korábban is azt mutatták, hogy többen vagyunk. A 2018-as országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP több mint 17.500 szavazatot kapott. A baloldal messze kevesebbet (együtt számolva is 16.000 körül!) kapott, mint a Fidesz-KDNP. 2019-re mégis sikerült győzniük, a helyi közéletben teljesen ismeretlen (vagy éppenséggel hírhedt) emberekkel.

A váltást követően az új többség pökhendi és arrogáns módon úgy tett, mintha a választási eredmény feljogosítaná őket arra, hogy minden kisebbségi véleményt eltiporjanak. Miközben belharcokkal, egymás kinyírásával voltak elfoglalva, elindult a leépülés mind hivatali szinten, mind a városi cégeknél.

Túszul ejtették a város közéletét. A többségi frakción kívüli önkormányzati képviselők csak utólag, a sajtóból értesülhettek arról, ha valami történt az önkormányzat környékén. Ilyen korábban nem volt: a korábbi időszakban minden képviselő egyformán kapott minden eseményre, rendezvényre, tájékoztatásra meghívót.

A helyi média szintén az országos politikai harc baloldali bástyája lett. A városvezetést ajnározó véleményen kívül semmilyen ellenvélemény nem, vagy csak eltorzítva jelenhetett meg a helyi önkormányzati sajtóban. Ezért volt óriási teljesítmény az Érdi Hírek létrejötte és működése.

Végre volt alternatív hang is, az igazság nem maradhatott titokban. Bosszantotta is a városvezetést, hogy kiderültek a mutyik, nem tudták eltitkolni a város lakói elől a semmittevést. És leginkább az bosszantotta, hogy a helyi jobboldal mutatta: létezik, erős, szervezett és nem sikerült eltiporni.

A pandémia ideje alatt a városvezetés krumpliszsákokkal szelfizett. A fideszes képviselők az érdiekkel tartották személyesen a kapcsolatot, többször, több tízezer embert kerestek fel, segítséget felajánlva.

A Közgyűlésben olyan ügyeket képviseltek és karoltak fel, amelyek az érdiek mindennapjait érintik. Megmutatták, hogy ki az, aki valóban őket képviseli, szemben a Facebook kommentszekcióban erős szelfihuszárral.

Erős közösség épült: nem csak az önkormányzati munkában részt vevők, hanem számtalan önkéntes, szabadidejét a köz érdekében feláldozó emberrel bővült a helyi jobboldal csapata. Erre szükség is volt a 2022-es országgyűlési választási kampányban. Emberfeletti munkát végzett a csapat! Mindenkinek hálás köszönet jár, aki odatette magát! Nem szabad elhallgatni azonban azt sem, hogy nem mindenki volt ott, amikor a munkát osztották…

Az elmúlt napokban számtalan megkeresést kaptam arról: hogyan tovább? Kemény feladat előtt áll a helyi jobboldal. Őszinte kérdések és őszinte válaszok kellenek. 2022-ben is bebizonyosodott: többen vagyunk Érden is, mint a baloldal. A lehetőség adott. A munkát kell mellé tenni.

Simó Károly
frakcióvezető
Fidesz-KDNP-Összefogás

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).