Aki ott volt és aki nem

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.

Azt, hogy mi következetesen képviseljük nem csak a jobboldali embereket, hanem mindenkit, aki a város előző évtizedében tapasztalt fejlődését akarta, támogatta és értékelte.

A számok már korábban is azt mutatták, hogy többen vagyunk. A 2018-as országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP több mint 17.500 szavazatot kapott. A baloldal messze kevesebbet (együtt számolva is 16.000 körül!) kapott, mint a Fidesz-KDNP. 2019-re mégis sikerült győzniük, a helyi közéletben teljesen ismeretlen (vagy éppenséggel hírhedt) emberekkel.

A váltást követően az új többség pökhendi és arrogáns módon úgy tett, mintha a választási eredmény feljogosítaná őket arra, hogy minden kisebbségi véleményt eltiporjanak. Miközben belharcokkal, egymás kinyírásával voltak elfoglalva, elindult a leépülés mind hivatali szinten, mind a városi cégeknél.

Túszul ejtették a város közéletét. A többségi frakción kívüli önkormányzati képviselők csak utólag, a sajtóból értesülhettek arról, ha valami történt az önkormányzat környékén. Ilyen korábban nem volt: a korábbi időszakban minden képviselő egyformán kapott minden eseményre, rendezvényre, tájékoztatásra meghívót.

A helyi média szintén az országos politikai harc baloldali bástyája lett. A városvezetést ajnározó véleményen kívül semmilyen ellenvélemény nem, vagy csak eltorzítva jelenhetett meg a helyi önkormányzati sajtóban. Ezért volt óriási teljesítmény az Érdi Hírek létrejötte és működése.

Végre volt alternatív hang is, az igazság nem maradhatott titokban. Bosszantotta is a városvezetést, hogy kiderültek a mutyik, nem tudták eltitkolni a város lakói elől a semmittevést. És leginkább az bosszantotta, hogy a helyi jobboldal mutatta: létezik, erős, szervezett és nem sikerült eltiporni.

A pandémia ideje alatt a városvezetés krumpliszsákokkal szelfizett. A fideszes képviselők az érdiekkel tartották személyesen a kapcsolatot, többször, több tízezer embert kerestek fel, segítséget felajánlva.

A Közgyűlésben olyan ügyeket képviseltek és karoltak fel, amelyek az érdiek mindennapjait érintik. Megmutatták, hogy ki az, aki valóban őket képviseli, szemben a Facebook kommentszekcióban erős szelfihuszárral.

Erős közösség épült: nem csak az önkormányzati munkában részt vevők, hanem számtalan önkéntes, szabadidejét a köz érdekében feláldozó emberrel bővült a helyi jobboldal csapata. Erre szükség is volt a 2022-es országgyűlési választási kampányban. Emberfeletti munkát végzett a csapat! Mindenkinek hálás köszönet jár, aki odatette magát! Nem szabad elhallgatni azonban azt sem, hogy nem mindenki volt ott, amikor a munkát osztották…

Az elmúlt napokban számtalan megkeresést kaptam arról: hogyan tovább? Kemény feladat előtt áll a helyi jobboldal. Őszinte kérdések és őszinte válaszok kellenek. 2022-ben is bebizonyosodott: többen vagyunk Érden is, mint a baloldal. A lehetőség adott. A munkát kell mellé tenni.

Simó Károly
frakcióvezető
Fidesz-KDNP-Összefogás

erdihirek.hu

A következő 5 év legfontosabb feladata Érden

Az otthonos Érd büszke arra, hogy megyei jogú város. Ezért sokan gondolják azt, hogy érdemes arra, hogy rangjának megfelelő úthálózatot kapjon. Ez az a terület, ahol már mindent megígértek már

Legyen Érd ismét a nyertesek között!

Megújult csapattal jelentkezett a Fidesz a júniusi önkormányzati választáson. Céljuk nem kevesebb, mint hogy elérjék: Érd újból fejlődésnek induljon az elmúlt évek stagnálása után. Interjú Gasparik Gábor érdi Fidesz elnökkel.

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.