A vörös kód jelzés mindannyiunknak arra, hogy figyeljünk jobban egymásra

Vasárnap 12 órától életbe lépteti a vörös kódot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A riasztás keddig lesz érvényben. Vigyázzunk egymásra és a környezetünkben levőkre!

A várható nagy hidegre való tekintettel elrendelték a hajléktalan emberek életét védő úgynevezett vörös kód kiadását – jelentette be a tárca szociális ügyekért felelős államtitkára, Fülöp Attila szombaton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint vasárnap déltől kedd tíz óráig az éjszakai hőmérséklet az ország teljes területén mínusz 10 Celsius fok alá süllyed, emiatt van szükség a vörös kódra.

A vörös kód elsősorban a szociális ellátórendszerben dolgozóktól kíván még nagyobb odafigyelést, de jelzés a társadalomnak is, hogy ha segítségre szoruló embert látnak, akkor hívják a regionális diszpécserszolgálatokat!

Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke arra bátorított mindenkit, hogy figyeljen oda a veszélyeztetett embertársaira.

– Ha azt gyanítják, hogy valakit a kihűlés veszélyeztet, értesítsék az erre szolgáló diszpécserszolgálatot, illetve a hatóságokat! – kérte.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy nemcsak az utcán fagyhatnak meg az emberek, hanem saját fűtetlen lakásukban is kihűlhetnek. Példaként említette, hogy az elmúlt években a kihűléses halálesetek többsége nem közterületen, hanem lakásokban történt.

– Ezért, ha például a szomszéd idős embernek nem füstöl a kéménye, pedig tudjuk, hogy otthon van, akkor nézzünk rá! – tette hozzá.

A “Vörös kód” riasztás alatt a szociális bentlakásos intézmények kötelesek fogadni minden olyan a hideg miatt veszélyeztetett embert, akiket a regionális diszpécserszolgálatok hozzájuk irányítanak.

A koronavírus járvány miatt elrendelt intézmény-elhagyási tilalom és a járvánnyal kapcsolatos protokollok továbbra is érvényben vannak! Ezzel együtt kell az intézményeknek teljesíteniük a “Vörös kód” miatti feladatait az emberi élet védelme érdekében!

Az intézménybe irányított rászorulót elkülönítetten kell elhelyezni a többi lakó egészségének megóvása érdekében, egymással nem érintkezhetnek. Az intézményeknek fokozottan kell figyelniük a járványügyi előírások betartására. A szükséges védőeszközöket a Kormány biztosítja.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.