A végjáték kezdete: menekülnek a szakemberek az érdi Városházáról

Újabb felmondási hullám indult az érdi Városházán. Távozik az önkormányzat gazdasági vezetője, a főépítészi iroda munkatársa. Hamarosan újabb felmondások várhatók. A szakemberek eddig bírták: a politikai vezetők sorozatos ésszerűtlen és törvénysértő manővereihez már nem bírnak asszisztálni.

Távozott a gazdasági iroda vezetője és az építészi iroda egyik fő embere is.

Ilyent láttunk már a szomszédban: Diósdon 2014 után félévente cserélődtek a pénzügyi vezetők és a jegyzők. Az ottani baloldali városvezetés is két év alatt szétverte a hivatali szakembergárdát. Látszott is az eredménye: megbénult a város, nem haladtak az önkormányzat beruházásai, káosz volt a hivatali ügyintézésben. Ennek előjelei látszanak Érden is.

Elég, ha csak arra gondolunk, hogy sorra buknak meg a szakszerűtlenül beadott pályázatok, a már megnyert pályázatok állnak, a folyamatban levő beruházások csúsznak. És még hátra van a pénzügyi elszámolás a már megkapott támogatásokkal…

Ismert, hogy tavaly sorra távoztak az érdi Polgármester Hivatal szakemberei a vezetői terror alatt tartott Városházáról. A 65 milliárd forintos program előkészítésében résztvevő jegyző, szakreferensek, pályázati csoport szakemberei, vagyongazdálkodási és műszaki szakemberek mondtak fel, vagy rúgták ki őket “közös megegyezéssel”. De felmondott a munkáját több évtizede szakemberként végző hatósági csoportvezető is. Most pedig a térség legkiválóbb pénzügyi szakembere és a főépítészi iroda városi beruházásokat jól ismerő szakembere is távozik.

Mára gyakorlatilag nem maradt senki, aki alaposan és részleteiben ismerné az Érdi Modern Városok Program beruházásait, pályázatait, pénzügyi vonatkozásait. Pedig hamarosan következnek a pénzügyi elszámolások határidői a támogató szervezetek felé. Félő, hogy a tapasztalatlan és információval nem rendelkező baloldali városvezetés nem fog tudni elszámolni a milliárdokkal. És akkor következnek a visszafizetések. Nyilván, próbálkozni fognak az előző városvezetésre fogni mindent, de másfél évvel a hatalomra kerülésük után az inkább rossz tréfa lesz.

Minden, ami most és a közeljövőben történik, már teljes egészében Csőzik Lászlóék felelőssége.

Főoldalról ajánljuk

A családok már mernek eggyel több gyermeket vállalni

Korábbi felmérések szerint a házaspárok eggyel több gyermeket szerettek volna, mint amennyit végül vállaltak. Ahogy a családtámogatási rendszer javított az életminőségen, a családok ma már mernek eggyel több gyermeket vállalni – a mintegy kétmillió magyar kiskorú egyharmada, 700 ezer gyermek nagycsaládban él – mondja a Mandinernek adott nagyinterjújában a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

Asztalos Éva: „Nem stílusom más embert porba tiporni”

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő sokáig a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció érdi elnökeként politizált. Sokakat meglepett, amikor tavaly kilépett a pártból. Ennek okairól is kérdeztük őt, de először arra voltunk kíváncsiak, miért nem vesz részt a baloldal előválasztási kampányában, miért függetlenként indul a jövő évi országgyűlési választáson?

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.