A végjáték kezdete: menekülnek a szakemberek az érdi Városházáról

Újabb felmondási hullám indult az érdi Városházán. Távozik az önkormányzat gazdasági vezetője, a főépítészi iroda munkatársa. Hamarosan újabb felmondások várhatók. A szakemberek eddig bírták: a politikai vezetők sorozatos ésszerűtlen és törvénysértő manővereihez már nem bírnak asszisztálni.

Távozott a gazdasági iroda vezetője és az építészi iroda egyik fő embere is.

Ilyent láttunk már a szomszédban: Diósdon 2014 után félévente cserélődtek a pénzügyi vezetők és a jegyzők. Az ottani baloldali városvezetés is két év alatt szétverte a hivatali szakembergárdát. Látszott is az eredménye: megbénult a város, nem haladtak az önkormányzat beruházásai, káosz volt a hivatali ügyintézésben. Ennek előjelei látszanak Érden is.

Elég, ha csak arra gondolunk, hogy sorra buknak meg a szakszerűtlenül beadott pályázatok, a már megnyert pályázatok állnak, a folyamatban levő beruházások csúsznak. És még hátra van a pénzügyi elszámolás a már megkapott támogatásokkal…

Ismert, hogy tavaly sorra távoztak az érdi Polgármester Hivatal szakemberei a vezetői terror alatt tartott Városházáról. A 65 milliárd forintos program előkészítésében résztvevő jegyző, szakreferensek, pályázati csoport szakemberei, vagyongazdálkodási és műszaki szakemberek mondtak fel, vagy rúgták ki őket “közös megegyezéssel”. De felmondott a munkáját több évtizede szakemberként végző hatósági csoportvezető is. Most pedig a térség legkiválóbb pénzügyi szakembere és a főépítészi iroda városi beruházásokat jól ismerő szakembere is távozik.

Mára gyakorlatilag nem maradt senki, aki alaposan és részleteiben ismerné az Érdi Modern Városok Program beruházásait, pályázatait, pénzügyi vonatkozásait. Pedig hamarosan következnek a pénzügyi elszámolások határidői a támogató szervezetek felé. Félő, hogy a tapasztalatlan és információval nem rendelkező baloldali városvezetés nem fog tudni elszámolni a milliárdokkal. És akkor következnek a visszafizetések. Nyilván, próbálkozni fognak az előző városvezetésre fogni mindent, de másfél évvel a hatalomra kerülésük után az inkább rossz tréfa lesz.

Minden, ami most és a közeljövőben történik, már teljes egészében Csőzik Lászlóék felelőssége.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.