A többség nem tenné kockára Magyarország energia- és gázellátását

A többség nem tenné kockára Magyarország energia- és gázellátását

Az orosz-ukrán konfliktussal összefüggésben az Európai Unió egységes szankciók alkalmazása mellett döntött Oroszországgal szemben.

Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az említett intézkedések nem érintik az energia területét, így Magyarország energiaellátása továbbra is biztosítva van.

Ezzel szemben a baloldalon felmerült az orosz gáz elzárásának, illetve szankcionálásának gondolata. A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása rávilágít ugyanakkor, hogy a magyar közvélemény nem támogatja az orosz-ukrán válsággal összefüggő olyan javaslatokat, amelyek kockára tennék hazánk energia- és gázellátását.

A felmérés alapján megállapítható, hogy a megkérdezettek közel kétharmada (65 százaléka) nem ért egyet azzal, hogy az orosz-ukrán válsággal kapcsolatban hazánk olyan javaslatokat fogadjon el, amelyek korlátoznák vagy veszélyeztetnék Magyarország energia- és gázellátását, ezzel szemben 28 százalékuk nem kifogásolná az ilyen döntések meghozatalát.

A Paks II. leállításáról szóló baloldali javaslat ugyancsak ellentétes a többség véleményével. A válaszadók 58 százaléka ellenzi Márki-Zay Péter és a baloldali erők javaslatát, hogy hazánk azonnali hatállyal állítsa le a Paksi Atomerőmű fejlesztését, míg mindössze 35 százalékuk helyeselné ezt a lépést.

erdihirek.hu

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.