A következetes védelmi intézkedésekkel sikerült megfékezni a járványt, és az a cél, hogy ez így is maradjon

Eddig 249 687 fő kapott oltást, közülük 84 452 fő már a második oltását is megkapta. Ez azt jelenti, hogy már közel háromszorosa a beoltottak száma az aktív fertőzöttek számának. Csütörtöktől elindult a harmadik célcsoport, a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál.

Az eddig beoltottak kétharmada egészségügyi dolgozó, egyharmada idősotthon lakója vagy dolgozója.  Az oltás folytatódik, meg kell őriznünk az eddig elért eredményeket.

Csütörtöktől elindult a harmadik célcsoport, a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. 

5 ezer  háziorvos a regisztrált legidősebbek közül 6 főt kiválaszt, akiket kórházi oltóponton oltanak Pfizer-vakcinával, ezen felül  ezer háziorvos egy ampulla Moderna-vakcinát kapott, amelyből 10 embert olthat be.

Optimális esetben 30 ezer idős embert tudunk beoltani a kórházi oltópontokon, és több mint 10 ezer regisztrált idős embert fognak beoltani maguk a háziorvosok a hét végéig. 

Az oltás 3.szakaszában a legidősebbektől indulunk, és annyi idős embert tudunk oltani, amennyi vakcina van. 

A legidősebbeket a napokban értesítette a háziorvosuk, hogy hol és mikor kaphatják meg az oltást. Ha valakit még nem hív a héten a háziorvos, nyugodjon meg, minden regisztráltra sor fog kerülni. A háziorvos dönti el, hogy oltható vagy nem, szállítható vagy nem, és a háziorvos dönt az oltás helyszínéről is, ami lehet az idős ember otthona, a háziorvosi rendelő vagy ha az oltandó szállítható, akkor a kórházi oltópont is.

Mind a koronavirus.gov.hu, mind a vakcinainfo.gov.hu honlapon megjelent egy, az idősek számára készített tájékoztató összeállítás, amely a leggyakrabban feltett kérdésekre ad választ. A tájékoztató linkje: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/mit-kell-tudni-regisztralt-legidosebbek-oltasarol

Még gyorsabban tudnánk haladni az oltásokkal, ha több vakcina lenne már az országban

Minden hatásos és biztonságos vakcinára szükség van, hogy mielőbb megkezdhessük a tömeges oltást és a korlátozások feloldását. 

A brüsszeli vakcinabeszerzés teljesen kiszámíthatatlan és kevés vakcina érkezik. Az eddig lekötött 19,5 millió adag nyugati vakcinából a mai napig mindössze félmillió érkezett meg hazánkba, amely fele ennyi ember oltására elég.

A kormány ezért minden elérhető biztonságos, hatásos és más országokban már alkalmazott vakcina beszerzését megcélozta.  

Már 5 vakcina rendelkezik engedéllyel Magyarországon (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, orosz Szputnyik, kínai Sinopharma). A magyar hatóságok vizsgálata alapján mind biztonságosak és hatásosak, és mindet más országokban is használják.

A vakcina nem politikai kérdés nem lehet az. A vakcina életet ment.

A vakcinabeszerzésben Magyarország megelőzte az uniós tagállamokat, a vakcinabeszerzésnél minden nap számít, hisz aki időt nyer, életet nyer.

Látható, hogy a központosított brüsszeli vakcinabeszerzés kudarcot vallott, és már Nyugat-Európában is sürgetik az orosz és a kínai oltóanyag vizsgálatát.

Az orosz vakcinából 1 millió ember, a kínai vakcinából 2,5 millió ember oltásához elég vakcinát várunk a következő hónapokban, több részletben. 

Kedden megérkezett az első koronavírus elleni vakcinaszállítmány Oroszországból, az első körben 20 ezer ember oltására elegendő oltóanyagot szállítottak Magyarországra. 

A következetes védelmi intézkedésekkel sikerült megfékezni a járványt, és az a  cél, hogy ez így is maradjon.  

A kormány március 1-ig meghosszabbítja a jelenleg érvényben lévő védelmi intézkedéseket. 

Erre azért van szükség, mert több országban már a járvány harmadik hulláma is megkezdődött, bármilyen enyhítés most az elég vakcina hiányában még súlyosabb helyzethez, és még szigorúbb korlátozásokhoz vezethetne és veszélyeztetné az eddigi eredményeket.

Nagyon fontos, hogy a közösen elért eredményeket közösen meg is tartsuk!

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.